Robinho kommer att dominera i kväll.
Robinho kommer att dominera i kväll. - Foto: Andre Penner/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den femte match-dagen. Här listar vi drabbningarna, tiderna, tevekanalerna och vilka stjärnor som kommer att mönstras.


VM-matcherna

Nya Zeeland - Slovakien

Avspark: 13:30

TV: SVT1, Chris Härenstam och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Royal Bafokeng, Rustenburg

Elfenbenskusten - Portugal

Avspark: 16:00

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth

Brasilien - Nordkorea

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Ellis Park, Johannesburg

SYDAFRIKA. Då har vi kommit fram till den femte VM-dagen. Vi har tre matcher framför oss och här får du allt det viktiga om dagens drabbningar.

Nya Zeeland - Slovakien

Nya Zeeland och Slovakien sparkar igång matchdag fem och avslutar även grupp F. Kan Middlesbroughs elvafaldige landslagsmålskytt Chris Killen avgöra mot den slovakiske förbundskaptenen, Vladimir Weiss, mannar?

Även om det var anfallaren Stanislav Sestak som med sina sex mål blev Slovakiens meste målskytt i VM-kvalet med sina sex baljor, så bör alla ändå hålla koll på Napolis 22-årige stjärnskott, Marek Hamsik. Den offensive mittfältaren har gjort 30 mål i klubblaget och kommer att vara en av Slovakiens viktigaste spelare i dag.

Elfenbenskusten - Portugal

Den andra matchen är en riktig stordrabbning. Sven-Göran Eriksson gör sin allra första VM-match med sina ivorianska spelare och frågan är om lagets allre störste spelare, Didier Drogba, kommer att finnas med. Chelsea-anfallaren har dragits med en skadad armbåge och än har inte "Svennis" velat berätta ifall han kommer spela eller ej.

Annars är det ett stjärnspäckat Elfenbenskusten som kommer till matchen i dag. Yaya Touré från Barcelona, bordern Kolo Touré från Manchester City och Salomon Kalou är endast tre av många riktigt tunga pjäser.

Carlos Queiroz ställer självklart upp med sin allra störste stjärna, Real Madrid-spelaren Cristiano Ronaldo. Kan han fortsätta glänsa med landslaget som han gjorde i Spanien under nästan hela säsongen?

Hur som helst så kommer det att smälla rejält. Det här kan komma att bli VM:s mest underhållande drabbning hittills.

Brasilien - Nordkorea

De mesta VM-mästarna Braslien äntrar mästerskapet. Det första motståndet står Nordkorea för - ett lag som det sydamerikanska landslaget borde slå även med ögonbindel.

Man ska naturligtvis hålla koll på alla de brasilianska spelarna, men just i den här matchen blir det nog Robinho som, med sin teknik och snabbhet, har lekstuga.

Brasilien bör hålla koll på "Folkets Rooney" Jong Tae Se. En snabb och stark målgörare som kan slå till även i dag.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!