Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dagens VM-program

- 15/06/2010, 09:13 -
Robinho kommer att dominera i kväll.

Robinho kommer att dominera i kväll.

Andre Penner/AP/SCANPIX

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den femte match-dagen. Här listar vi drabbningarna, tiderna, tevekanalerna och vilka stjärnor som kommer att mönstras.

SYDAFRIKA. Då har vi kommit fram till den femte VM-dagen. Vi har tre matcher framför oss och här får du allt det viktiga om dagens drabbningar.

Nya Zeeland - Slovakien

Nya Zeeland och Slovakien sparkar igång matchdag fem och avslutar även grupp F. Kan Middlesbroughs elvafaldige landslagsmålskytt Chris Killen avgöra mot den slovakiske förbundskaptenen, Vladimir Weiss, mannar?

Även om det var anfallaren Stanislav Sestak som med sina sex mål blev Slovakiens meste målskytt i VM-kvalet med sina sex baljor, så bör alla ändå hålla koll på Napolis 22-årige stjärnskott, Marek Hamsik. Den offensive mittfältaren har gjort 30 mål i klubblaget och kommer att vara en av Slovakiens viktigaste spelare i dag.

Elfenbenskusten - Portugal

Den andra matchen är en riktig stordrabbning. Sven-Göran Eriksson gör sin allra första VM-match med sina ivorianska spelare och frågan är om lagets allre störste spelare, Didier Drogba, kommer att finnas med. Chelsea-anfallaren har dragits med en skadad armbåge och än har inte "Svennis" velat berätta ifall han kommer spela eller ej.

Annars är det ett stjärnspäckat Elfenbenskusten som kommer till matchen i dag. Yaya Touré från Barcelona, bordern Kolo Touré från Manchester City och Salomon Kalou är endast tre av många riktigt tunga pjäser.

Carlos Queiroz ställer självklart upp med sin allra störste stjärna, Real Madrid-spelaren Cristiano Ronaldo. Kan han fortsätta glänsa med landslaget som han gjorde i Spanien under nästan hela säsongen?

Hur som helst så kommer det att smälla rejält. Det här kan komma att bli VM:s mest underhållande drabbning hittills.

Brasilien - Nordkorea

De mesta VM-mästarna Braslien äntrar mästerskapet. Det första motståndet står Nordkorea för - ett lag som det sydamerikanska landslaget borde slå även med ögonbindel.

Man ska naturligtvis hålla koll på alla de brasilianska spelarna, men just i den här matchen blir det nog Robinho som, med sin teknik och snabbhet, har lekstuga.

Brasilien bör hålla koll på "Folkets Rooney" Jong Tae Se. En snabb och stark målgörare som kan slå till även i dag.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24