Salomon Kalou menar att Elfenbenskusten borde spela som Brasilien gjorde.
Salomon Kalou menar att Elfenbenskusten borde spela som Brasilien gjorde. - Foto: Marcel Bieri/AP/SCANPIX

Kalou: "Vi måste spela som Nordkorea"

På söndagen drabbas Elfenbenskusten samman med Brasilien. Då måste "Svennis" lag spela precis såsom Nordkorea gjorde mot de sydamerikanska mesta mästarna gjorde, menar den ivorianske stjärnan Salomon Kalou.- Nordkorea var exemplariska, säger Chelsea-spelaren till FIFA.


JOHANNESBURG. I tisdags överraskade Nordkorea hela fotbollsvärlden genom att skaka om Brasilien rejält. Det nederlagstippade laget höll nollan ända fram till den andra halvleken och gjorde till och mål på Julio Cesar genom Ji Yun Nam i den 88:e minuten. Dessförinnan hade dock Elano hunnit göra sydamerikanernas andra mål.

På söndag tar Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten emot de mesta mästarna. Den ivorianske Chelsea-stjärnan Salomon Kalou menar att man borde spela precis som Nordkorea gjorde.

- Jag såg deras första halvlek och Nordkorea försvarade verkligen bra. De störde Brasilien rejält och var exemplariska, säger den 24-årige Kalou till FIFA.

- Vi har spelare som kan göra det lilla extra. Vår styrka kommer alltid att vara offensiven, men vi måste även fokusera på defensiven. När man spelar mot ett lag som är starkare än en, så måste man stoppa dem från att spela sitt eget spel och därefter spela på sina egna styrkor. För oss är det tekniken och kontringar, fortsätter han.

Elfenbenskusten fick endast 0-0 mot Portugal i premiärmatchen och måste mer eller mindre vinna mot Brasilien för att kunna gå vidare från gruppen. Något som lättare sagt än gjort.

- Den svårste uppgiften är fortfarande framför oss: att försöka och ta tre poäng från Brasilien, säger Kalou.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program