Kyong Il-Kim i vitt.
1 av 5
Kyong Il-Kim i vitt. - Foto: GOAL.COM
Pak Sung-Hyok
2 av 5
Pak Sung-Hyok - Foto: David Vincent/AP/SCANPIX
An Chol-Hyok
3 av 5
An Chol-Hyok - Foto: Juan Carlos Hernandez/AP/SCANPIX
 Kim Myong-Won
4 av 5
Kim Myong-Won - Foto: David Vincent/AP/SCANPIX
Fyra spelare saknades i truppen mot Brasilien.
5 av 5
Fyra spelare saknades i truppen mot Brasilien. - Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Fyra nordkoreanska spelare kan ha flytt

Det fattades fyra nordkoreanska spelare till matchen mot Brasilien. Nu ryktas det att de har flytt för att undkomma diktaturen när VM är över.- Vår funktionär hos Nordkorea har inte signalerat något till oss, säger en talesman från det internationella fotbollsförbundet.


SYDAFRIKA. Fyra spelare saknas i den nordkorenska VM-truppen. Nu speklueras det att de har rymt för att fly från den rådande diktauren i deras hemland.

Inför 2-1-förlustmatchen mot Brasilien hade Nordkorea lämnat in lista med 23 spelare till FIFA. Men på matchdagen ändrades listan till 19 spelare. Nordkorea har nu kallat till presskonferens klockan 17:00 senare i dag för att förklara varför de fyra spelarna inte fanns med.

Det handlar om anfallaren An Chol-Hyok, mittfältarna Kim Kyong-Il och Pak Sung-Hyok samt målvakten tillika anfallaren Kim Myong-Won som är borta. Enligt FIFA har de inte hört någonting från Nordkorea.

- Vår funktionär hos Nordkorea har inte signalerat något till oss, säger en talesman från det internationella fotbollsförbundet enligt AP.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!