Tisdag 30 Nov
Stockholm

Dagens VM-program

Den sista gruppspelsdagen är kommen och det är dags för grupp G och H att avgöras. Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens matcher - vilka som spelar, tevekanalerna, stjärnorna och tiderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matcherna

Portugal - Brasilien

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar

Arena: Durban, Durban

Nordkorea - Elfenbenskusten

Avspark: 16:00

TV: Kunskapskanalen, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Mbombela, Nelspruit

Chile - Spanien

Avspark: 20:30

TV: Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Loftus Versfeld, Pretoria

Schweiz - Honduras

Avspark: 20:30

TV: TV4Sport, Niklas Jarelind och Anders Andersson kommenterar.

Arena: Free State, Bloemfontein

SYDAFRIKA. Stormatcher stundar när "dödens grupp" ska avgöras. Det är två lag som kämpar om att få göra Brasilien sällskap till åttondelsfinalerna.

Portugal - Brasilien

Dagens kanske allra största match. Det är två stjärnspäckade lag som ställs mot varandra i en match som ändå betyder en hel del. Portugal måste ta poäng för att säkra avancemanget och Dungas Brasilien måste vinna gruppen så att förbundskaptenen kan få lite arbetsro men framför allt för att tysta de kritiska rösterna.

Portugal kommer senast från en förkrossaden 7-0-seger över Nordkorea. Cristiano Ronaldo fick äntligen igång målskyttet men kommer inte att komma riktigt loss i dag mot ett taktiskt smart Brasilien med Dunga i spetsen. I stället blir det den 22-årige vänsterbacken Fabio Coentrao som imponerar.

Brasilien leder gruppen efter två raka segrar. Håll koll på Luis Fabiano - en spelare som öser in mål när han väl har kommit igång. Och det gjorde han senast mot Elfenbenskusten.

Nordkorea - Elfenbenskusten

Nordkorea överraskade alla genom att spela bra i förlustmatchen mot Brasilien och bra i de första 45 minuterna mot Portugal. Men sedan rasade bygget ihop och när drabbningen mot Ronaldos Portugal var över hade de släppt in hela sju mål.

Det är inte mycket som talar för dem i dag. Elfenbenskusten måste vinna för att ha chans till avancemanag, och det med stora siffor. Sven-Göran Erikssons lag har betydligt mycket sämre målskillnad än Portugal och det kan mycket väl komma att bli avgörande i slutändan.

Den 31-årige mittfältaren Mun In-Guk har varit en av lagets bäste spelare och måste stega fram mot ivorianerna om de ska ha en chans att vinna.

Elfenbenskustens Didier Drogba nätade senast mot Brasilien och kan mycket väl komma att näta även i den här matchen.

Chile - Spanien

Gruppettan Chile tar emot tvåan Spanien. Chile är en av lagen som har imponerat allra mest och som har spelat fantastiskt fint. Det är Alexis Sanchez och Matias Fernandez som ska briljera mot faderlandet Spanien.

Ett Spanien som inte har imponerat. Förlust mot Honduras och en någorlunda knackigt spel mot Honduras. De måste vinna mot Chile och då måste Xabi Alonso dominera på mittfältet.

Schweiz - Honduras

Det är allt eller inget som gäller för Schweiz. Laget har lika många poäng som Spanien och ett kryss räcker troligtvis inte för att gå vidare.

Spelarna ni ska hålla koll på i Schweiz är anfallaren Alexander Frei, och i Honduras är det mittfältaren Wilson Palacios.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24