Södertälje har varit suveräna i kvalserien än så länge. Det ska mycket till om de missar elitserien nästa säsong.
1 av 4
Södertälje har varit suveräna i kvalserien än så länge. Det ska mycket till om de missar elitserien nästa säsong. - Foto: Scanpix
Rögle får hoppas på en nytändning från de nya tränarna.
2 av 4
Rögle får hoppas på en nytändning från de nya tränarna. - Foto: Scanpix
De fick bekänna färg i första matchen, de blev nämligen överfallna av AIK-supportrar.
3 av 4
De fick bekänna färg i första matchen, de blev nämligen överfallna av AIK-supportrar. - Foto: Scanpix
Det har varit stökigt på Hovet, men Almtuna måste använda det till sin fördel och slå till nu.
4 av 4
Det har varit stökigt på Hovet, men Almtuna måste använda det till sin fördel och slå till nu. - Foto: Scanpix

Allt om kvällens kvalseriedrama

Kvalserien fortsätter och det är i kväll dags för den femte omgången av tio. Dramatiken fortsätter och följ med när Nyheter24 guidar dig genom matcherna.


Tabell-läget

1. Södertälje 12 poäng

2. Rögle 7 poäng

3. Leksand 6 poäng

4. Almtuna 6 poäng

5. AIK 4 poäng

6. Växjö 1 poäng

Inför femte omgången har Södertälje börjat utöka sitt försprång och börjar dra ifrån de övriga lagen. Samtidigt har kampen om andraplatsen tätnat.

Södertälje - Växjö

Södertälje leder klart med sina 12 poäng - de har inte förlorat en enda match ännu - full pott, än så länge. De har fem poäng ner till tvåan Rögle. Det ska mycket till om Södertälje inte spelar i elitserien nästa säsong. Just nu ser Södertälje riktigt starka ut, de har vacklat i elitserien, men nu när det gäller har laget ställt upp och de jobbar för varandra. Målvakten Riku Helenius har varit riktigt bra i Björn Bjurlings frånvaro.

Växjö ligger klart sist i kvalserien och har bara lyckats ta en poäng - en övertidsförlust mot Almtuna. De har haft problem under kvalserien och de har inte riktigt hittat någon harmoni. Målvakterna har inte alls imponerat och måste höja sig något snäpp. Men det blir ingen elitserie för Växjö.

Avgörande blir hur många mål Södertälje vill vinna med.

Leksand - Rögle

Leksand har börjat hitta tillbaka till spelet och ligger i nuläget på en tredjeplats - bara en poäng bakom tvåan Rögle. Det är alltså en riktigt viktig match i kväll. Pelle Prestberg tagit fram ledaren inom sig och har börjat leverera. De äldre spelarna överlag har börjat visa vägen, något som har varit efterlängtat. Joacim Eriksson i målet har också börjat visa sin kapacitet.

Rögle har just bytt tränare och de har blivit överfallna av AIK-supportrar. Men de spelar ändå hyffsad hockey just nu. De avgjorde på övertid mot AIK och de nya tränarna har börjat agera. De vann också övertygande mot Växjö sist. De får verkligen hoppas på att nytändningen med ett nytt tränarpar sätter sig och håller i hela kvalserien - det kan bli avgörande för deras fortsatta elitseriesatsning.

Avgörande blir glöden och intensiteten.

AIK- Almtuna

AIK har varit i kris hela säsongen och det verkar inte bli bättre i kvalserien. Nu har de drabbats av ytterligare en känga - deras egna supportrar. De stormade Rögles spelarbås och nu har AIK fått böter på 25 000 kronor. De måste lyckas samla sig och lämna de här incidenterna därhän. De åkte på torsk borta mot Leksand sist. Om de får ihop laget på ett bra sätt kan de leverera, men har de det starka psyket som krävs?

Almtuna har varit säsongens skräll-lag och de ligger på samma poäng som Leksand på tredjeplatsen - sex pinnar. De är i stort behov av en vinst för att fortsätta sin kamp om att försöka nå drömmen - elitserien. De har ett så passt ungt och hungrigt lag att de kan nöta ner AIK med bara vilja. Nu har de ett guldläge när AIK troligtvis är ur balans, nu om någonsin ska de slå till.

Avgörande blir Almtunas vilja och AIK:s psyke.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.