Mora starkast i straffläggningen mot Almtuna

Det var jämnt hela vägen när Mora mötte Almtuna hemma i Hockeyallsvenskan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Ludvig Levinsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Därmed har Mora vunnit fyra matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 15.31 in i andra perioden som Mora tog ledningen genom Kristoffer Gunnarsson assisterad av Petter Vesterheim och Roope Laavainen.

8.35 in i tredje perioden slog Oscar Birgersson till framspelad av Alexander Ljungkrantz och Carl Wassenius och kvitterade för Almtuna. I straffläggningen var det Mora som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Ludvig Levinsson för.

Mora har fyra segrar och en förlust och 17–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almtuna har tre vinster och två förluster och 15–9 i målskillnad. Förlusten var Almtunas tredje uddamålsförlust.

För Mora gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Almtuna är på sjunde plats.

Mora möter Kalmar i nästa match hemma onsdag 18 oktober 19.00. Almtuna möter samma dag Östersunds IK borta.