Bik Karlskoga avgjorde i straffläggningen borta mot AIK

Det blev en riktigt tajt match när AIK tog emot Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först efter straffar, där Bik Karlskoga var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 0-1). Det avgörande straffmålet stod Theodor Pistek för.

AIK tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Ole Einar Egeland Andersen framspelad av William Ignberg Nilsson och Filip Windlert. Efter 9.11 i andra perioden nätade Jesper Kokkonen, framspelad av Jesper Norbäck och Stefan Milosevic och kvitterade för Bik Karlskoga.

AIK:s Oscar Nord gjorde 2-1 efter 9.46 på pass av Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda.

Bik Karlskogas Rikard Olsén gjorde 2-2 efter 15.44 framspelad av Henrik Larsson och Jesper Norbäck.

AIK:s Branden Troock gjorde 3-2 efter 17.04 på pass av Arvid Degerstedt och Tom Hedberg.

10.18 in i tredje perioden nätade Bik Karlskogas Henrik Larsson på pass av Jesper Kokkonen och Kalle Jellvert och kvitterade för Bik Karlskoga. I straffläggningen var det Bik Karlskoga som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Theodor Pistek för.

Det här var AIK:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

AIK ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Bik Karlskoga ligger på 13:e plats.

Nästa motstånd för AIK är Mora. Bik Karlskoga tar sig an Björklöven hemma. Båda matcherna spelas fredag 20 oktober 19.00.