AIK avgjorde mot Tingsryd i förlängningen

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Tingsryd och gästande AIK var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Mathew Maione blev matchhjälte för AIK med sitt mål blott 37 sekunder in i förlängningen.

Segern var AIK:s sjunde på de senaste nio matcherna.

AIK tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Branden Troock på pass av Ole Einar Egeland Andersen och Filip Windlert.

Tingsryd kvitterade till 1-1 efter 12.48, genom Pontus Netterberg framspelad av Dennis Värmhed.

AIK tog ledningen på nytt efter 19.06, när Daniel Muzito-Bagenda fick träff assisterad av Eric Norin och Christoffer Björk.

Efter 17.36 i andra perioden slog Gabriel Säll till, framspelad av Simon Åkerström och Lucas Lagerberg och kvitterade för Tingsryd. Men AIK avgjorde matchen med -1.23 kvar att spela genom Mathew Maione på pass av Gerry Fitzgerald.

Det här var Tingsryds sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s femte uddamålsseger.

AIK:s nya tabellposition är sjätte plats, medan Tingsryd är på tolfte plats.

I nästa omgång har Tingsryd Västervik hemma i Dackehallen, fredag 1 december 19.00. AIK spelar borta mot Mora onsdag 29 november 19.00.