Branden Troock det stora utropstecknet för AIK

AIK besegrade Mora borta i Hockeyallsvenskan med 5-4 (2-0, 2-2, 0-2, 1-0) efter förlängning. Men snackisen var Branden Troock – som gjorde ett hattrick för AIK. Övriga mål för bortalaget gjordes av Richard Gynge och Emil Wahlberg, målen för Mora gjordes av Filip Björkman 2, Ludvig Levinsson och Johan Persson.

Branden Troock stod för AIK:s avgörande mål efter bara 58 sekunder i förlängningen.

Segern var AIK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

AIK startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Richard Gynge och Branden Troock. Mora reducerade dock till 1-2 genom Filip Björkman efter 7.04 av perioden.

AIK gjorde 1-3, på nytt genom Branden Troock efter 10.08 i andra perioden.

Mora gjorde 2-3 genom Johan Persson med 3.18 kvar att spela av perioden.

Efter 17.02 gjorde AIK 2-4 genom Emil Wahlberg. Mora reducerade och kvitterade till 4-4 genom Filip Björkman och Ludvig Levinsson i tredje perioden. Det sista målet kom med 3.21 kvar att spela.

AIK kunde dock avgöra till 4-5 med två sekunder kvar av matchen genom Branden Troock.

Branden Troock gjorde tre mål för AIK. Markus Modigs hade tre assists för Mora.

Det här var Moras fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att AIK ligger på femte plats i tabellen, och Mora är på tredje plats.

Mora möter Kalmar i nästa match borta fredag 1 december 19.00. AIK möter samma dag Nybro hemma.