Nybro segrade mot AIK i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när AIK tog emot Nybro i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0). Hugo Fransson blev matchhjälte för Nybro med sitt mål i förlängningen.

Med det tog bortalaget Nybro en skön revansch, eftersom AIK vann senaste mötet lagen emellan med hela 6-0.

Nybro spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Adam Persson, Aleksi Ainali och Maxim Golod. Efter 11.34 i andra perioden nätade Richard Gynge, på pass av Zion Nybeck och Eric Norin och reducerade åt AIK. AIK reducerade igen efter 12.21 i tredje perioden genom Ole Einar Egeland Andersen framspelad av Richard Gynge och William Ignberg Nilsson.

14.46 in i tredje perioden nätade AIK:s Arvid Degerstedt på pass av Oskar Magnusson och kvitterade för AIK.

I förlängningen tog det 3.44 innan Nybro avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Hugo Fransson, framspelad av Eero Savilahti.

Det här var AIK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros femte uddamålsseger.

Nybro ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan AIK är på femte plats.

I nästa match möter AIK SSK hemma och Nybro möter Almtuna hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.