AIK segrade över Tingsryd i förlängningen

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget AIK och gästande Tingsryd var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Eric Norin, som gjorde det avgörande målet med bara 33 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var AIK:s sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Tingsryd inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Joel Ohlsson efter 2.19, men AIK kvitterade genom Ole Einar Egeland Andersen bara en minut senare. AIK gjorde också 2-1 efter 19.23 i andra perioden när Daniel Muzito-Bagenda hittade rätt på pass av Zion Nybeck och William Ignberg Nilsson. 14.16 in i tredje perioden slog Gabriel Säll till framspelad av Lucas Lagerberg och Melker Eriksson och kvitterade för Tingsryd. I förlängningen tog det 4.27 innan AIK avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Eric Norin, framspelad av Branden Troock.

Det här var AIK:s elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds elfte uddamålsförlust.

Det här betyder att AIK ligger kvar på femte plats i tabellen, och Tingsryd på tolfte plats.

I nästa match, fredag 12 januari 19.00, har AIK Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan Tingsryd spelar hemma mot Kalmar.