SSK segrade i toppmötet mot AIK

Det var toppmatch i Hockeyallsvenskan under fredagen när SSK tog emot tredjeplacerade AIK. SSK vann matchen med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0).

Efter fem segrar i rad för AIK tog det stopp. SSK tog i stället femte segern i rad.

Första perioden var jämn. SSK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Marcus Eriksson efter 2.51, men AIK kvitterade genom Richard Gynge bara tre minuter senare. Efter 1.57 i andra perioden gjorde AIK 1-2 genom Rasmus Rudslätt.

Med 2.39 kvar att spela av perioden kunde Dominic Turgeon kvittera till 2-2 för SSK. SSK startade tredje perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Viktor Liljegren och Marcus Eriksson och avgjorde matchen.

AIK:s nya tabellposition är fjärde plats, medan SSK är på andra plats.

SSK tar sig an Kalmar i nästa match borta söndag 11 februari 18.00. AIK möter samma dag 15.00 Tingsryd borta.