Östersunds IK vann mot Tingsryd i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Tingsryd och gästande Östersunds IK i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Östersunds IK:s Henrik Marklund. I förlängningen kunde Östersunds IK avgöra till 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) genom Daniel Öhrn efter 4. 4 och fullborda vändningen.

Daniel Öhrn blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.04 in i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Tingsryd gjorde 1-0 genom Gustav Olhaver efter 9.19 i andra perioden.

Efter 10.22 av perioden kunde Henrik Marklund gjorde 1-1 för Östersunds IK. Tingsryd tog ledningen på nytt genom Anton Lundmark efter 12.07 i tredje perioden.

Östersunds IK gjorde 2-2 genom Henrik Marklund med 41 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 4.04 innan Östersunds IK också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Daniel Öhrn, framspelad av Johan Mörnsjö.

Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 11–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad. Det här var Tingsryds 16:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Östersunds IK:s femte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Tingsryd på tolfte plats och Östersunds IK på 13:e plats.

Nästa motstånd för Tingsryd är Almtuna. Lagen möts söndag 25 februari 15.00 i Gränby ishall. Östersunds IK tar sig an Bik Karlskoga borta lördag 24 februari 18.00.