Nybro segrade över AIK i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Nybro avgöra den jämna matchen borta mot AIK i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 5-6 (2-2, 2-2, 1-1, 0-1). Stor matchhjälte med bara 39 sekunder kvar i förlängningen blev Juho Liuksiala som gjorde det avgörande målet.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara åtta sekunder slog Oscar Öhman till på pass av Zion Nybeck.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 6.05, genom Oscar Nord assisterad av Hampus Falk och Jacob Mcgrew.

Efter 14.56 i första perioden slog Daniel Sylwander till, framspelad av Filip Eriksson och Filip Bratt och reducerade åt Nybro.

Nybro kvitterade till 2-2 efter 19.39, när Eero Savilahti slog till framspelad av Juho Liuksiala och Daniel Ljungman.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 4.21 innan Nybro också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Juho Liuksiala, framspelad av Jesper Mångs.

Det här var AIK:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros tionde uddamålsseger.

För AIK gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Nybro är på tionde plats.

AIK tar sig an Brynäs i nästa match hemma söndag 25 februari 15.00. Nybro möter samma dag 18.00 Kalmar hemma.