AIK vann uddamålsseger mot Kalmar

AIK tog till slut hem segern mot Kalmar i matchen borta i Hatstore Arena på onsdagen. Matchen i Hockeyallsvenskan slutade 2-3 (0-1, 1-1, 1-1).

AIK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Hampus Falk framspelad av Oskar Magnusson och Arvid Degerstedt. AIK utökade ledningen genom Daniel Muzito-Bagenda efter 8.44 i andra perioden.

Kalmar reducerade dock till 1-2 genom Luka Burzan med 4.5 kvar att spela av perioden. Efter 3.00 i tredje perioden gjorde AIK 1-3 genom Harry Ahlberg.

Luka Burzan reducerade dock för Kalmar med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Kalmar med 12–15 och AIK med 15–17 i målskillnad. Det här var Kalmars tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s 14:e uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Kalmar på nionde plats i tabellen, och AIK är på tredje plats.

På fredag 1 mars 19.00 spelar Kalmar borta mot Brynäs, och AIK hemma mot Västerås.