Leksand värvar Nordström

Peter Nordström är klar för spel i Allsvenskan.


Allsvenska laget Leksand har gjort klart med den 34-årige veteranen Peter Nordström. Forwarden blev på torsdagseftermiddagen presenterad av klubben vid en presskonferens.

– Vi är mycket glada att vi efter en tids diskussioner kunnat genomföra det här nyförvärvet, i huvudsak tack vare avtalet med Hotell Långbers. Kontraktsstrukturen med Peter är uppbyggd på ett i stora delar prestationsrelaterat sätt, förklarar VD:n Håkan Åman i ett pressmedelande till klubbens hemsida.

Den femfaldige SM-vinnaren tackade efter två skadebenägna säsonger i Färjestad nej till en kontraktsförlängning med klubben. Totalt blev det 14 säsonger med Elitserielaget.

Nordström återvänder därmed till klubben där proffskarriären startade 1994. Då spelade Leksand i den högsta serien.

– Jag har varit med om mycket i min karriär men jag har inte tagit upp ett lag i elitserien ännu, säger veteranen till klubbens hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingsskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.