Mora körde över Malmö - och linjedomaren

Leksand krossade Växjö. Publikfester i båda hockeyallsvenskanmatcherna i kväll.

Kvällens matcher i hockeyallsvenskan bjöd på publikfester. Över 6 600 personer tittade på när Leksand vann över Växjö med 4-0 i Ejendals Arenan på fredagskvällen.

Samtidigt i Malmö Arena vann, något överraskande, gästande Mora med 5-3 mot Malmö. Också här samlades mer än 6 600 åskådare.

Matchen mellan Mora och Malmö bjöd på dramatik i slutet av första perioden. Mora:s Greger Artursson råkade köra på linjedomaren Roland Gille - helt ofrivilligt- och denne åkte i isen.

–Det var en riktig körare i ryggen. Han måste ha tappat luften. Han står helt oberedd och har ingen aning om vad som händer, säger Johan Tornberg i Viasat Hockey.

Slutligen kom han upp på sina skridskor igen. Mora hade tagit ledningen med 1-0 i första perioden efter att Tony Lagerström rakat in en retur bakom Jani Hurme.

I andra perioden utökade Mora sin ledning rejält. Tre snabba och det såg ut som att hemmalaget var helt bortgjorda inför en förstummad publik. Men Malmö pressade och fick in två mål innan perioden var slut.

I tredje perioden närmade sig Malmö genom ett mål av Patrik Hersely. Ställningen: 3-4. Sedan tryckte Redhawks på i spel sex mot fyra. Men i stället för mål lyckade Mora sätta pucken i tom kasse. Slutresultatet faställdes till 3-5.

Mora ökade sin ledning och hade hela 4-0 i andra perioden inför en förstummad publik i Malmö Arena. Då började upphämtningen. Carl Söderberg tråcklade sig genom Mora-försvaret, drogs ned och fick straff. Morten Green satte den snyggt med en backhand bakom en annars mycket bra Lars Johansson.

–Vi är starka i närkampspelet, vi åker fortare än dom men vi får inte utdelning, sa en besviken Kim Staal efter förlusten.

Moras mål gjordes av Tony Lagerström, Alexander Hilmersson, Daniel Viksten och Robin Gartner.

Men i Ejendals Arena var hemmalaget klart starkast. När Leksands nyförvärv Peter Nordström satte 3–0 i början av andra perioden var Växjö borträknade. Martin Janolhs tog hand om det sista målet och fastställde slutresultet till 4-0 med sitt mål i tredje perioden.