Kravet på Leksands talang: "Ät mer köttbullar"

Oliver Ekman-Larsson måste upp i vikt.


Leksands supertalang Oliver Ekman-Larsson valdes som nummer sex i sommarens draft av NHL-laget Phoneix och klubben började genast att ställa krav.

– Han måste gå upp i vikt för att orka bli tacklad i 82 NHL-matcher. Han får äta lite köttbullar, sa klubbens general manager Don Maloney.

Och 18-åringen själv gör allt för att öka i vikt. Samtidigt medger han att det är svårt.

– Jag behöver nog gå upp fem–sex kilo. Men jag har faktiskt lite svårt att göra det. Jag får kämpa ganska mycket för att öka i muskelmassa. Men det gäller att gå upp i vikt på rätt sätt. Jag vill inte tappa i spänst eller i snabbheten på isen, säger han. Ekman-Larsson erkänner att han hade anbud dels från Phoenix organisation men även från elitserien inför den här säsongen.

– Det passar mig perfekt att spela i Leksand. Jag hade bland annat jättemycket istid i kvalserien och får utvecklas i lugn och ro här, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Sävinger gör debut i landslaget

Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

2 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.