Leksand spårade ur - och fixade poäng

Kvitterade med sex sekunder kvar.

Dalalaget Leksand såg ut att gå emot en uddamålsförlust med 3-2 efter att Bofors hade ägt den tredje perioden i Nobelhallen.

Men precis som i segermatchen mot Västerås IK i premiäromgången kom ett sent mål från leksingarna.

Peter Nordström slängde in en puck på chans mot mål och Jesper Ollas styrde in pucken till viktiga 3-3.

Strax innan uppstod tumult nere i Bofors zon efter att den förre Färjestadsstjärnan Peter Nordström rammat Bofors målvakt Micael Andersson.

Oliver Ekman-Larsson i Leksand och Fredrik Höggren i Bofors hamnade i bråk vilket renderade i matchstraff för de båda.

Det var just detta bråk som väckte Leksand - och därför kom kvitteringen.

Men vi backar bandet lite först.

Pelle Prestberg höll sig framme och gjorde mål i spel fem mot fyra med 15 sekunder kvar av den första perioden och de flesta tillresta supportrarna i Nobelhallen trodde nog att det skulle bli en enkel resa resten av kvällen.

Men ack den som förtar sig.

Bofors tar sedermera över matchen och Viktor Sjödin gör 1-1 efter 8.28 och 2-1 kommer efter att Patrik Lundh förvaltat en straff genom att iskall och distinkt lägga in pucken mellan benen på Leksandsmålvakten Joacim Eriksson.

Men trots Karlskogalagets anstormning kom Leksand tillbaka och Eric Johansson kvitterade till 2-2 inför slutronden.

Efter 8.21 i tredje perionden, ja då tog Bofors ledningen på nytt.

3-2 genom Jacob Blomqvist i spel fem mot tre - innan den sena kvitteringen kom och matchen gick till förlängning.

Därför var det, sett till matchbilden, rättvist att Björn Kindahl fick sista ordet - när Bofors vann efter straffläggning.

Leksand kom enligt rapporter inte upp i elitseriestandard och men de är tillsammans med Bofors obesgrade efter tre omgångar av Hockeyallsvenskan.