OS-hjälten hånade domaren

Tommy Salo uppvisad på läktaren när Oskarshamn vann.

Oskarshamn förlorade snöpligt premiärmatchen mot Sundsvall.

I första hemmamatchen kom revanschen för Tommy Salos mannar.

Men IKO började darrigt och gästerna ledde med 1-0 (mål genom Andreas Sundin) efter första perioden.

Mittenronden blev händelserik och Oskarshamns tränare, den förra OS-hjälten och Tre Kronor-stjärnan Tommy Salo, stod i huvudrollen.

Efter fyra minuters spel hade hemmalaget drabbats av två utvisningar inom loppet av 36 sekunder.

Och då rann humöret över för Salo som hånfullt applåderade domarens beslut. Domaren svarade med att skicka upp honom på läktaren.

– Vi får en tveksam utvisning i slutet på första och två tidiga i andra och jag applåderar lite åt domaren och blir utvisad, säger Salo till barometern.se

Just detta tände Oskarsham som i den avslutande perioden var allra starkast trots underläge 2-1.

Nicklas Jadeland kvitterade till 2-2 och Oscar Andersson kunde titulera sig matchhjälte när han med elva minuter kvar fastställde slutresultatet - och sänkte sin förra klubb.

– Grabbarna tände till efter min utvisning och sliter som djur, säger en nöjd coach i Tommy Salo.

Matchfakta

Oskarshamn 3-2 Troja/Ljungby

(0-1, 1-0, 2-1)

Första perioden: 0-1 (13.11) Andreas Sundin (Alexander Edström).

Andra perioden: 1-1 (2.53) Lukas Eriksson (Nicklas Jadeland, Simon Eliasson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-2 (2.37) Jonatan Brehmer (Daniel Wallin),

2-2 (6.03) Lukas Eriksson (Petri Tähtisalo, Nicklas Jadeland),

3-2 (9.08) Oscar Andersson (Petri Tähtisalo) spel fem mot fyra.

Skott: 18-32 (5-12, 8-12, 5-8).

Utv, Oskarshamn: 7x2, 1 matchstraff. Troja/Ljungby: 8x2.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 2 242