Straffseger för Redhawks

Kim Staal hjälte.

Björklöven skakade om en av Hockeyallsvenskans stora elitseriekandidater tidigare i kväll.

Malmö Redhawks hade stora problem med Umeå-laget som hade ledningen med 1-2 efter två spelade perioder.

Men vi backar bandet lite först.

För det var "Rödhökarna" som började klart bäst.

Jan Urbas gav Malmö ledningen efter passning från Nicklas Hardt och Carl Söderberg.

I den andra perioden vaknade "Löven" till liv och kvitteringen kom genom Johan Svedberg innan Jimmy Andersson smällde in 2-1.

Björklöven var i ledningen länge och väl - och de var fem minuter från att klara av Malmös forcering och åka norrut med tre poäng.

Tomas Wallgren och Malmö ville dock annat.

2-2 var ett faktum i slutet av tredje och efter en mållös övertidsperiod gick matchen till straffläggning.

Efter en rad missade straffar blev det till slut Kim Staal som kunde titulera sig hjälte.

Staal hittar vänsterkrysset bakom Thomas Sehlstedt i Björklövens mål.

Malmö redde ut stormen och fixade två poäng.

Redhawks huserar på tredje plats efter fem spelade matcher med totalt nio poäng - två till antalet efter serieledarna AIK, på elva poäng.

Björklöven återfinns längre ner i tabellen.

På elfte plats, med blott fyra inspelade poäng.