Hockeybråket: "Som tränare har han inte visat ett skit"

Tommy Salo och Leif Strömberg rök ihop efter matchen i Leksand i går.


Med drygt 30 sekunder kvar av matchen mellan Leksand och Oskarshamn i går var Tommy Salo på väg in i Leksands bås men assisterande tränaren Christer Olsson stoppade Salo innan han stötte ihop med Leif Strömberg.

– Äh, jag var bara trött på Strömbergs skrikande. Han startade allt, säger Tommy Salo. Jag säger som Strömberg sa när han rök ihop med Västerås tränare Lasse Ivarsson tidigare på säsongen – vi bytte kakrecept, säger Oskarshamns tränare Tommy Salo som aldrig skakade Strömbergs hand efter matchen:

– Nej, det var aldrig aktuellt. Strömberg skakade inte ens hand när vi slog dem i en träningsmatch i Visby på försäsongen. Det visar väl hur han är.

Bråket startade när linjedomaren felaktigt blåst av för sex man på isen även fast Oskarshamn tagit ut målvakten.

– Då började plötsligt Strömberg, som skrikit på domarna hela matchen, gapa åt mig i båset. Så typiskt Leffe. Det är han som håller på jämt. Det var samma sak när han var i Färjestad och jag mötte dem med Frölunda, säger Salo.

Strömberg kontrar:

– Nej, jag har respekt för Tommy. Han var en bra målvakt, men som tränare har han inte visat ett skit, säger Strömberg till Aftonbladet.

Snacka om att den forna Tre Kronor-hjälten har fått en het start i Hockeyallsvenskan.

I hemmapremiären mot Troja blev han uppvisad på läktaren.

Oskarshamn är sopsist i Hockeyallsvenskan efter sju omgångar.

– Jag är het, jag lever med, jag vill ha go i laget, säger Tommy Salo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!