Prestberg kung i daladerbyt

Stod för tre assist när Leksand bortaslog Mora med 6-2.

Lördagens daladerby gjorde ingen hockeyfantast besviken. Åtta mål och drag från början till slut.

Matchen fick en sprakande start då Moras Mikael Simons satte 1-0 redan efter två minuters spel, assisterad av Daniel Viksten. Gästerna kontrade snabbt och när matchuret stod på 05,27 kvitterade Jesper Ollas i powerplay. Assisterade gjorde Pelle Prestberg och Patrik Carlsson.

Det väckte nytt liv i Mora som drygt fem minuter senare satte 2-1. Men sedan föll man ihop som ett korthus.

Och här började Pelle Prestbergs stora show.

I två av Leksands fyra raka mål – inom loppet av fem minuter – agerade han framspelare gånger.

Först satte Jesper Ollas sitt andra mål i matchen 07,20 in i den andra perioden, 2-2.

Minuten senare var det Jean-Luc Grand-Pierre tur att sätta 3-2, innan Prestberg ytterligare en minut senare passade till Patrik Carlsson som satte 4-2.

Med sin tredje assist för kvällen spelade han fram samme Patrik Carlsson som rakade in 5-2.

I den tredje perioden blev Peter Nordström ensam målskytt, assisterad av David Åslin för omväxlingens skull.

Leksand vann med förkrossade 6-2, trots Moras fina inledning.

– Det var inget snack om saken. Vi förlorade mot ett bättre lag, säger Moras tränare Harald Lückner till .