Han hotades tio dagar i sträck

Johan Tornberg slutar som tränare för Västerås hockey. Orsaken: Personliga hot från några av klubbens supportrar.


Johan Tornberg slutar som tränare för Västerås hockey.

Orsaken: Personliga hot mot honom själv och familjen från några av klubbens supportrar i tio dagar.

– För familjen är det absolut rätt beslut, och det är det enda jag tänker på just nu, säger han till VLT.

– Jag har inte bestämt om jag ska polisanmäla hoten, ingen aning faktiskt. Vi får se vad som händer, säger Tornberg till Aftonbladet.

Beskedet att Tornberg slutar kom under torsdagseftermiddagen. Hoten har mottagits under en längre tid och bottnar enligt Vestmanlands Läns Tidning dels på de sportsliga resultaten, dels på en konflikt med klubbens supportrar.

– Johan meddelade att han vill ha ett möte med bland annat mig klockan nio i morse. Jag hörde på en gång att han var pressad, hade sovit dåligt och var ledsen. Han kände att han inte hade möjlighet att fortsätta, säger klubbdirektören Anders Eklund till TT.

Händelsen är den andra på kort tid i idrotts-Sverige där supportrar varit inblandade. Tidigare i veckan stormades en presskonferens med AIK av supportrar som protesterade mot att Rikard Norling fick sparken.

Känner uppgivenhet

– Man känner en uppgivenhet och desperation. Var är idrotten på väg? Är det Stockholmssyndromet som smittar av sig på oss med det som hände AIK tidigare, säger Eklund.

Vet du om någon mer i Västerås fått motta hot?

– Nej, vi har kollat med spelartruppen och det finns ingen. Vi känner heller inte till om det är riktat mot hans familj men det här ju kopplat till hans roll som idrottsledare.

Klubben höll under torsdagen en presskonferens i Västerås där dock Tornberg valde att inte medverka. Johan Tornberg berättar för lokaltidningen VLT att både han och hans familj hotats.

–Släng gärna skit på mig, gör det. Alla har rätt att ha en åsikt om mig som ledare, men att blanda in min familj är att gå över gränsen. Då är det inte okej, säger Tornberg.

Klubben undersöker nu möjligheterna att polisanmäla hoten.

Leds av Popovic/Ivarsson

– Vi sitter just nu med en person i klubbstyrelsen som är polis och diskuterar olika scenarier och se vart det kan leda. Vi kommer också att ha en manifestation i samband med fredagens match. Det var spelarnas idé men det är inte riktigt klart ännu hur den ska utformas, säger Eklund.

I fredagens möte med Malmö kommer nu klubben i stället att ledas av Peter Popovic och Lars Ivarsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!