Han tar över krislaget efter Salo

"En akut situation."


Tommy Salo ville inte vara med längre. När Oskarshamns styrelse ville diskutera kring Salos framtid valde Salo att ta det säkra före det osäkra och säga upp sig innan han behövde lägga "kickad allsvensk tränare 2009" på sitt CV.

Idag gjorde klubben klart med ny tränare och det blev ett bekant allsvenskt ansikte i form av Lenny Eriksson (bilden ovan).

Närmast har Eriksson tränat Nybro, men har inte coachat något alls sedan slutet av förra säsongen.

- Det är klart att det bubblar i den gamla hockeynerven, annars hade jag inte suttit här nu. Man kan säga att jag har haft sex månaders semester där jag prioriterat andra bitar i tillvaron, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Klubben ligger tvärsist i Allsvenskan, med sju poäng upp till närmaste lag. Det avståndet kommer krympa - eller öka - redan i Erikssons första match för klubben.

Då möter man nämligen just ovanliggande Troja.

- Det är en akut situation och jag har redan pratat med kaptenerna och laget. Vi skickar signaler till laget nu, det handlar om energi, att fokusera på de bitarna. Vi försöker måla upp en bild där vi vågar, det gäller att släppa loss i spelet och våga spela fullt ut. Det är livsfarligt att bli passiv och rädd för att misslyckas. Vi ska få bort funderingarna och hitta tillbaka till grunderna. Killarna kan spelet, det gäller bara att släppa bromsen och köra på med balans. Nu ska vi satsa varenda framtand för att först och främst vinna nästa match.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!