- Foto: SCANPIX

VIK besegrade serieledarna

Västerås vann över Leksand med 5-4 efter att lagets nya stjärna, Patrick Yetman, avgjort matchen i förlängning.


Serieledande Leksand kom på besök till ABB Arena och åkte på stryk med 5-4 i en väldigt svängig match.

Det var hemmalaget som tog ledningen efter tolv minuters spel genom Dennis Rasmussen, men gästerna replikerade snabbt. Senaste nyförvärvet, Daniel Hermansson, 27, kunde inte fått en bättre start i sitt nygamla lag. Det var han som fixade kvitteringen bara 45 sekunder efter Västerås ledningsmål med ett distinkt handledsskott.

Halvminuten senare prickade hockeyallsvenskans poängligaledare, Pelle Prestberg, 34, själv in ledningsmålet i power play och det var fördel Leksand efter 20 minuter.

Men i mittperioden tog hemmalaget över fullständigt.

Man vann skotten med inte alltför övertygande 13-8, men med publikens stöd i ryggen så ledde man matchen med 3-2 inför slutperioden genom mål av Henrik Karlsson och Andreas Lindh.

Gästerna ifrån Dalarna agerade slarvigt och kunde inte alls kontrollera de svartgulas höga forechecking. Det såg gång på gång väldigt okoncentrerat ut i egen zon och speciellt vid Västerås kvitteringsmål då 24-årige danske backen, Stefan Lassen, stod för en ordentligt felplacerad passning och bjöd in "gurkorna" i matchen igen.

Under sista tredjedelen så svängde matchen på rejält.

Leksand fick mängder av chanser i power play för att återigen vända på matchen, detta utan att lyckas. Men då klev lagets två veteraner, Pelle Prestberg och Peter Nordström fram när det behövdes som mest och prickade in varsit mål.

Till hemmapublikens stora förtvivlan så hade Leksand återigen vänt på matchen - men det var Västerås som skulle få sista ordet.

Kvällens matchjälte, Patrick Yetman, 29, stod för en fantastisk individuell prestation när han tog sig in från höger mot Joacim Eriksson i bortakassen, rundade en försvarare för att sedan dras omkull av finske leksandsbacken, Kimmo Lotvonen, som inte alls hängde med i svängarna.

VIK fick chansen att spela med en man mer - och tog den.

När klockan stod på 10:34 hittade tidigare nämnde kanadensaren, en fristående Fredrik Johansson vid bortre stolpen och ett likaläge i matchen var återigen ett faktum. Efter detta var det dags för Patrick Yetman att ta över tillställningen fullständigt i förlängningen.

Han rundade ett passivt bortaförsvar, tog sig återigen in från höger och hittade en lucka mellan benskydden på Eriksson och fixade en extra otroligt viktig poäng för såhär långt underpresterande Västerås.

Leksand leder, trots kvällens förlust, fortfarande hockeyallsvenskan en poäng före divisionens så här långt stora skräll, Växjö Lakers.

/
/
/
VIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.