- Foto: Bildbyrån

"Vill spela i Elitserien"

Joacim Eriksson kom till Leksand från Brynäs inför den här säsongen. Nu vill Brynäs få "hem" succémålvakten till Gävle igen.


Leksand värvade 19-årige målvaktstalangen, Joacim Eriksson, från Brynäs inför den här säsongen. Så här långt i årets hockeyallsvenska har det blivit 18 matcher för gävlefödde Eriksson som har gjort succé.
 - Det har gått bättre och bättre, både för egen del och för hela laget, säger han till Nyheter24.

Jocke har en räddningsprocent som ligger på 92,8% och ligger trea i ligan över hela allsvenskan, där endast Christopher Heino-Lindberg (AIK) och Fredrik Petterson-Wentzel (Almtuna) är marginellt bättre.

Efter att Brynäs nuvarande målvakt, Jacob Markström, 19, sedan en tid tillbaka varit aktuell för att få chansen i NHL med Florida Panthers nästa säsong så är BIF nu ute efter en ersättare.
- Det är i första hand Jocke Eriksson och Anders Lindbäck (Timrå) som är intressanta. Det är "våra" målvakter. Det är Brynäsare och fostrade i klubben. Jag sa det innan de försvann att mina förhoppningar är att de kan spela med oss igen, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till TV4.

Jocke säger själv till Nyheter24 att han trivs väldigt bra i Leksand, men att spel i Elitserien är hans nästa mål i karriären.
 - Självklart är det så att Elitserien alltid är intressant. Det är där jag vill spela när jag tar nästa steg i min karriär, säger han.

Leksand har senaste tre åren misslyckats med att ta sig tillbaka till Svensk hockeys finrum. Men om laget skulle lyckas under den kommande kvalserien så skulle lagets nuvarande förstamålvakt utan tvekan kunna förlänga med dalaklubben.
 - Ja, absolut. Jag trivs jättebra här. Det är en bra klubb och härliga grabbar i laget. Det finns ingenting som säger att jag inte skulle kunna stanna om vi inte lyckades ta steget upp heller, men det är ingenting jag vill kommentera just nu, säger han och fortsätter:
 - I dag ligger allt fokus på spelet med Leksand och jag tar en match i taget. Jag kommer att göra mitt yttersta för att vi ska ta oss upp till Elitserien, avslutar Joacim Eriksson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!