- Foto: Bildbyrån

"Så låga människor att jag spyr"

Örebrobasen förskräckt över fansens ramsor när spelare kämpade för sitt liv.


Medan Örebroforwarden Niklas Lihagen kämpade för sitt liv på isen skanderade Boforsklacken "låt han dö, låt han dö". Det fick Örebros sportchef Mikael Fahlander att se rött.

- Jävla klack som skriker ”låt han dö”. Det är så låga människor att jag spyr på det. De pumpar hans hjärta för fullt och så hör man sånt där. Det är för bedrövligt, jävla djur rent ut sagt. Jag blev fysiskt illamående, säger Fahlander till Nerikes Allehanda.

Länsderbyt mellan Bofors och Örebro avbröts åtta minuter in i den första perioden sedan Niklas Lihagen segnat ihop på isen. Tack vare en snabb insats av domaren Wolmer Edqvist och sjukvårdare på plats kunde 26-åringens liv räddas.

- Så jäkla otäckt. Jag känner honom bra privat också och så han har en liten kille hemma på ett halvt år. Såklart det kändes, säger Mikael Fahlander.

Daniel Andersson, styrelseledamot i BIK-support säger till Karlskoga-Kuriren att klacken avbröt sina ramsor när de insåg hur allvarligt ställt det var med Örebrospelaren.

- Alla slutade när vi såg hur det utvecklade sig. Samtidigt har det här tagits lite ur sitt sammanhang, sådana här ramsor skriks i nästan varje match i varenda arena. Det var bara väldigt olyckligt.

SVT:s bilder från incidenten

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.