Tisdag 22 Jun
Stockholm

"Tacksam att jag lever"

Nu talar Niklas Lihagen, 26, ut om kollapsen i derbyt mot Bofors för drygt två veckor sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu har det gått drygt två veckor sedan Örebros forward, Niklas Lihagen, kollapsade i derbyt mot Bofors. 26-åringen föll ihop på isen efter en helt regelrätt närkamp och räddades till livet av domaren Wolmer Edqvist som dömde matchen och sjukvårdaren Peter Carlsson som fanns på plats.

För första gången sedan olyckan så har Lihagen nu gjort sin första intervju.

Till Nerikes Allehanda säger han att han aldrig riktigt förstod vad som hände.

- Trodde jag kanske åkt på en propp och fått hjärnskakning. Sedan började jag känna efter om jag kunde röra ben och så, om det var något med nacken. Jag var omskakad, men mådde ganska bra. Ungefär som vanligt, berättar han.

- De sa att jag inte andats på en halv minut ungefär, men det var svårt att ta in. Jag vet inte om jag riktigt förstått än, det kommer bit för bit hur nära det faktiskt var. Och jag inser mer och mer vilken otrolig tur jag haft.

Niklas Lihagen tillbringade elva dagar på sjukhuset innan han slutligen fick åka hem.

- Jag är bara så tacksam att jag lever. Det tänker jag på minst femton gånger om dagen. Jag tänker också att när jag tar mig igenom det här så kommer jag ut flera gånger starkare på andra sidan, säger han till Nerikes Allehanda.

Niklas kommer inom kort att genomgå en operation för att komma till rätta med ett av två medfödda hjärtfel som ska ha varit orsaken till kollapsen i Karlskoga.

- Det ena är en klaff som inte fungerar som den ska, vilket gjort att hjärtat fått arbeta hårdare än det ska. Det andra är en extra nervbana, och den har de försökt ta bort men inte riktigt lyckats, avslutade Lihagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela