- Foto: Bildbyrån

THALBERG FÅR SPARKEN

Västerås gjorde tidigare i veckan klart med 27-årige målvakten, Daniel Sperrle. Nu väljer man att satsa på sitt nyförvärv och målvakten Jens Holmström blir hans konkurrent. Vilket betyder att Thalberg får sparken.


Daniel Sperrle blev klar för VIK Hockey tidigare i veckan.

Nu väljer klubben att göra sig av med en av de tidigare målvakterna och det blir Johan Thalberg, 22, som får lämna klubben.
 -  Jag har all respekt för vad Johan har gjort för oss i Västerås. Men vi känner att det blir lättast att arbeta med två målvakter och då är det Daniel och Jensa som vi känner att vi vill arbeta vidare med framöver, säger Västerås tränare, Fredrik Nilsson, till Nyheter24.

Thalberg har funnits med i klubben ända sedan säsongen 03/04 då han redan som 16-åring tog plats mellan stolparna i Västerås J18-lag. Sedan dess har han jobbat sig uppåt i karriären och innan det nu blev klart att han får lämna klubben så har Johan hunnit med fyra säsonger i Västerås a-lag.
 -  Johan har gjort väldigt bra ifrån sig hos oss de senaste åren och då bland annat under kvalserien i fjol. Vi är tacksamma för det som han har gjort för oss och önskar honom lycka till även framöver under sin karriär, fortsätter Nilsson.

Tränare Nilsson menar också att värvningen av Sperrle är ett bevis på att Västerås satsar hårdare nu mot större framgångar än vad man någonsin har gjort tidigare.
 - Daniel är några nivåer bättre i jämförelse med resten av truppen som vi bär på i dagsläget och det är precis vad vi behöver. Vi har valt att börja bakifrån och är väldigt nöjda med att han har valt att spela med oss i framtiden.

Daniel Sperrle har skrivit på för 1,5 säsong med VIK.

/
/
VIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.