Tisdag 27 Sep
Stockholm

Leksand fick det tufft mot tabelljumbon

Christer Olsson hejar på sina mannar.
Christer Olsson hejar på sina mannar. Foto: Scanpix

Leksand lyckades besegra tabelljumbon, IK Oskarshamn, men mycket mer än så var det inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Serieledande Leksand mot superjumbon Oskarshamn.

På förhand så trodde alla att det skulle bli en rejäl överkörning, men det blev mycket jämnare än vad någon hade trott.
- Vi gjorde väl inte någon av våra bättre matcher, säger Leksands unge backtalang, Patrik Norén, till Nyheter24.

Nej, den här matchen blev endast en uppföljare av den bedrövliga insatsen nere i Uppsala i tisdags då man föll mot Uppsala med 4-1 och framför allt inte mäktade med fler än 14 skott på hela matchen. Man lyckades dock besegra tabelljumbon - men inte mer än med uddamålet, 4-3.

Men Oskarshamn öppnade starkast.

Gästerna vann skotten med 6-14 men hade, trots enormt övertag, endast en 1-2-ledning efter första tredjedelen.IKO tog ledningen efter 06:40 genom Johan Sjödell-Wiklander, efter att pucken oturligt nog styrts in i mål via Grand-Pierres skridsko efter att IKO-anfallaren valt att ta köksvägen.

Men bara 55 sekunder senare lyckades de blåvitas stora målskytt, Pelle Prestberg, kvittera efter att han blivit snyggt framspelad av sina kedjekamrater, Carlsson och Kollar.

Efter 18.18 tog IKO ledningen på nytt, denna gång genom Oscar Andersson.

Leksand övertygade inte alls och gick på knäna i inledningen.
- Det är kallt ute och spelet på planen värmde inte precis, sade Leksands assisterande tränare, Christer Olsson, under presskonferensen efter matchen.

I andra perioden så hoppades hemmapubliken på en uppryckning, vilket de också fick se - stundvis. Man hade fortfarande väldigt svårt att ta sig in i offensiv zon och trots ett flertal chanser i spel med en man mer på isen, så hade man svårt att skapa chanser.

Det var först när Prestberg hittade Lotvonen med en lysande krosspassning vid blå, som kvitteringen var ett faktum efter att den finske backen tryckt in sitt tredje mål för säsongen.

Oskarshamnstruppen åkte mot Dalarna redan i nio under fredagsmorgonen och efter drygt halva matchen så började det synas på spelarna att de hade en lång resa i benen.

Dalkarlarna tog över alltmer och efter att Brage i bortakassen släppt en väldigt osäker retur på Kollars närskott så kunde Carlsson inkassera sin tredje poäng för kvällen genom att enkelt stöta in 3-2.

Tredje perioden, som var ett enda stort sömnpiller, spelades bara av och det blev aldrig spännande. Den tidigare långtidsskadade forwarden, Jesper Ollas, har börjat hittat tillbaka till den storform som han hade innan skadeuppehållet och det var just han som prickade in 4-2 efter att Hägglund åkt bakom mål, lämnat pucken vid första stolpen och serverat Ollas som utökade Leksands ledning.

IKO kom återigen tillbaka och reudcerade till 4-3 med 59 sekunder kvar att spela, men närmre än så kom inte gästerna som nu får åka hemåt utan poäng - även om det, med lite tur, hade kunnat sluta med både en, två och tre inkasserade poäng.
 - Jag tycker att vi var bättre än Leksand i dag och var värda minst en poäng, sade Oskarshamns tränare, Lenny Eriksson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.