Eriksson - Leksands hjälte

Björklöven vände och vann mot serieledande Leksand. Svedberg låg bakom vändningen och det var även han som prickade in det avgörande 5-4-målet i sudden. Men det kunde ha blivit tre poäng för löven, om inte gästernas målvakt, Joacim Eriksson, storspelat och räddat en poäng åt sitt dalalag.

Björklöven är ett av de lagen som de har gått allra knackigast för under den pågående säsongen i hockeyallsvenskan. Man hade bara vunnit nio av 33 spelade matcher före kvällens match mot serieledarna och låg på en hopplös elfteplats i tabellen.

Där ligger man även efter kvällens match - men med fler poäng än vad man räknat med.

Gästande dalalaget ledde med 1-2 efter första perioden, genom mål av Johan Hägglund och Thomas Rhodin som var tillbaka efter ett långt skadeuppehåll. Johan Svedberg fixade lövens mål efter att leksingarna gått bort sig fullständigt i ett helt galet byte som friställde lövenbacken med Joacim Eriksson i bortakassen.

Svedberg som förövrigt skulle till att spela en mycket avgörande roll i den här matchen.

Björklöven vann skotten med förkrossande 44-22 och imponerade.

Speciellt i andra perioden som man vann med 1-0 efter mål av Johan Wikström.

Annars var mittakten en väldigt sömn tillställning, där Eriksson som, trots sin barndomsväns tragiska bortgång för några dagar sedan, fanns med mellan stolparna och gjorde det riktigt bra.

Sista perioden skulle bli riktigt spännande - även om det inte fanns några som helst tecken på det från start.

Patrik Carlsson kunde, på passning från Rhodin, redan efter 37 sekunders spel hitta en lucka under armen på den danske målvakten, Patrick Galbraith, och därmed ta upp dalkarlarna i en 2-4-ledning.

Leksand såg ut att gå mot en säker och stabil seger - men hemmalaget ville annat.

Björklöven kom återigen in i matchen och efter ett extremt tryck mot Eriksson i Leksands mål så lyckades man först reducera genom Nils Andersson, för att sedan även kvittera, med tre minuter kvar av matchen - finske, Tomi Mustonen, målskytt.

I samband med slutsignalen till tredje perioden så drog leksandsbacken, Grand-Pierre, på sig en onödig utvisning och det straffade sig för gästande serieledarna.

Ett skott föll i förlängningen och det kom från tidigare nämnde, Johan Svedberg.

Han som inledde målskyttet för Björklöven fick alltså även avsluta det med ett riktigt praktskott från blålinjen. Eriksson var chanslös och två poäng till Umeålaget var härmed ett faktum.

Viktiga poäng för Fagervalls grabbar som jagar bättre placeringar i tabellen.

Leksand fortsatt i topp och får tack sin målvakt för att det blev en poäng denna afton.

/
/
/
/

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.