2 av 6
3 av 6
Joacim Eriksson fortsätter att vara allsvenskans hetaste målvakt.
4 av 6
Joacim Eriksson fortsätter att vara allsvenskans hetaste målvakt. - Foto: Bildbyrån
5 av 6
6 av 6

Andra Leksandsnollan på tre dagar

Han stängde igen kassen mot Mora i fredags och upprepade bedriften i söndagens bortamatch mot Sundsvall. Joacim Eriksson fortsätter att vara allsvenskans hetaste målvakt. På söndagen stoppade han 21 skott i 6-0-segern över Sundsvall.

Den slapphänta insatsen i toppmötet med AIK i tisdags väckte Leksand. Efter det har laget tagit full pott. I fredags tog laget en känslomässigt viktig 3-0-seger över dalarivalen Mora hemma i Ejendals Arena och i kväll en klar 6-0-seger över Sundsvall i Gärdehov.

Tränaren Leif Strömberg befarade innan matchen att laget skulle vara nedkört efter fredagens festliga inramning, men laget klarade omställningen till spel i oglamourösa Gärdehov på ett bra sätt.

- Vi pratade inför matchen om att Sundsvall är ett tufft lag att möta och att det kan vara svårt att komma från derbyt mot Mora med fullsatta läktare, till den här hallen där det ekar lite grann på läktarna, säger Strömberg till Dalarnas Tidningar.

- Därför skulle vi skapa atmosfären själva, gå ut och sätta press på Sundsvall och åka mycket skridskor och det tycker jag att vi gjorde.

Laget hade 2-0 efter första perioden och därefter rann det på i snabb takt. Poängligaledaren Pelle Prestberg utmärkte sig med två mål och en assist medan veteranbacken Thomas Rhodin noterades för 1+2. Daniel Hermansson, Kimmo Lotvonen och Jens Bergenström lämnade också isen som målskyttar.

Mellan Leksands stolpar svarade Joacim Eriksson ånyo för en stabil insats. Han stoppade 21 skott och förlängde sin svit utan insläppt mål till 124 minuter och tre sekunder. Nollan var hans åttonde för säsongen.

I tabelltoppen har Leksand nu sju poäng till godo på tvåan AIK, som hemmabesegrade jumbon Oskarshamn med 4-1.