Leksand fortsätter att satsa på nyförvärv inför kvalserien.
Leksand fortsätter att satsa på nyförvärv inför kvalserien. - Foto: Bildbyrån

Leksand rustar för kvalserien - poängkung klar

Inte en dag utan att Leksand värvar en ny spelare. Efter att under gårdagen ha gjort klart med målvakten Tom Lawson ska Leksand under onsdagen ha värvat den finske poängsprutan Jussi Pesonen.


30-årige Jussi Pesonen har under den här säsongen svarat för 39 poäng (18+21) på 40 matcher för den finska jumbon Ilves. Han toppar därmed den interna poängligan tio poäng före den tidigare Frölundabacken Markus Seikola. han är dessutom totalfyra i den finska poängligan och delad trea i målligan.

Under senare år har den kraftfulle högerforwarden gjort sig känd som en pålitlig poängplockare i SM-liiga. På 569 matcher i den finska högstaligan har han svarat för 122 mål och 288 poäng för JYP, Jokerit, Ilves och HIFK Helsingfors.

I Leksand blir han den tredje tunga värvningen inom loppet av en dryg vecka. Förra veckan gjorde Leksand klart med den finske veterancentern Tony Virta, HPK Häämenlinna, och under gårdagen hämtades den 30-årige målvakten Tom Lawson från Sibir Novosibirsk i KHL.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
Senaste nytt

"Nog de andra som kommer att gråta – inte vi"

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

Hamilton hemlighöll chockflytten för föräldrarna

1 timme sedan
Lewis Hamilton byter sensationellt Mercedes mot Ferrari nästa säsong. Inte ens hans föräldrar visste om transferbomben. Ingen visste. Mina föräldrar fick veta dagen det blev officiellt, säger formel 1-stjärnan.

Matchguide: Sverige–Bosnien

1 timme sedan
Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, andra matchen i bäst av två.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

2 timmar sedan
Fotbollsspelare syns ofta i superbilar av olika slag och Erling Haaland är inget undantag. Nu ska Manchester City-spelaren slå till på en Mercedes-AMG One.

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

2 timmar sedan
Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.