Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksand rustar för kvalserien - poängkung klar

 Leksand fortsätter att satsa på nyförvärv inför kvalserien.
1 av 1

Leksand fortsätter att satsa på nyförvärv inför kvalserien.

Bildbyrån

Sport | 27/01/2010 13:24

Inte en dag utan att Leksand värvar en ny spelare. Efter att under gårdagen ha gjort klart med målvakten Tom Lawson ska Leksand under onsdagen ha värvat den finske poängsprutan Jussi Pesonen.

30-årige Jussi Pesonen har under den här säsongen svarat för 39 poäng (18+21) på 40 matcher för den finska jumbon Ilves. Han toppar därmed den interna poängligan tio poäng före den tidigare Frölundabacken Markus Seikola. han är dessutom totalfyra i den finska poängligan och delad trea i målligan.

Under senare år har den kraftfulle högerforwarden gjort sig känd som en pålitlig poängplockare i SM-liiga. På 569 matcher i den finska högstaligan har han svarat för 122 mål och 288 poäng för JYP, Jokerit, Ilves och HIFK Helsingfors.

I Leksand blir han den tredje tunga värvningen inom loppet av en dryg vecka. Förra veckan gjorde Leksand klart med den finske veterancentern Tony Virta, HPK Häämenlinna, och under gårdagen hämtades den 30-årige målvakten Tom Lawson från Sibir Novosibirsk i KHL.

Hockeysverige.se