Nicklas Jadeland ordnade två poäng åt Oskarshamn.
Nicklas Jadeland ordnade två poäng åt Oskarshamn. - Foto: Bildbyrån

Jumbon förstörde Owuyas debut

Oskarshamn övertidsbesegrade Mora.


Oskarshamn tappade sin ledning, men lyckades vinna. Den allsvenska jumbon fick med sig två poäng från onsdagens hemmamöte med Mora. Detta sedan Nicklas Jadeland skjutit bottenlaget till en 4-3-seger efter förlängning.

I Morakassen gjorde Mark Owuya debut efter flytten från Örebro. Han fick en jobbig start i den nya klubben. I första perioden släppte han in tre mål på 13 skott när smålänningarna skaffade sig en 3-1-ledning. Två av målen kom från den tidigare JVM-centern Anton Perssons klubba.

Efter en mållös andra period ryckte gästerna upp sig i den tredje. Tony Lagerström slog in 2-3 efter 45 sekunder och efter 7.31 hade hete Alexander Hilmerson kvitterat i powerplay.

Men i förlängningen var det alltså Oskarshamn som drog det längre strået. Trots tvåpoängaren har laget ett berg att bestiga om man ska undvika en kvalserie. Oskarshamn har spelat in 29 poäng och är 13 poäng efter Sundsvall som har tolfteplatsen ovanför strecket.

Mora tappade i sin tur mark på Växjö och AIK ovanför kvalseriestrecket. Båda lagen vann sina matcher i den 39:e omgången och Mora har nu fyra poäng upp till trean Växjö.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.