Torsdag 26 Maj
Stockholm

Jumbon förstörde Owuyas debut

Nicklas Jadeland ordnade två poäng åt Oskarshamn.
Nicklas Jadeland ordnade två poäng åt Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn övertidsbesegrade Mora.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Oskarshamn tappade sin ledning, men lyckades vinna. Den allsvenska jumbon fick med sig två poäng från onsdagens hemmamöte med Mora. Detta sedan Nicklas Jadeland skjutit bottenlaget till en 4-3-seger efter förlängning.

I Morakassen gjorde Mark Owuya debut efter flytten från Örebro. Han fick en jobbig start i den nya klubben. I första perioden släppte han in tre mål på 13 skott när smålänningarna skaffade sig en 3-1-ledning. Två av målen kom från den tidigare JVM-centern Anton Perssons klubba.

Efter en mållös andra period ryckte gästerna upp sig i den tredje. Tony Lagerström slog in 2-3 efter 45 sekunder och efter 7.31 hade hete Alexander Hilmerson kvitterat i powerplay.

Men i förlängningen var det alltså Oskarshamn som drog det längre strået. Trots tvåpoängaren har laget ett berg att bestiga om man ska undvika en kvalserie. Oskarshamn har spelat in 29 poäng och är 13 poäng efter Sundsvall som har tolfteplatsen ovanför strecket.

Mora tappade i sin tur mark på Växjö och AIK ovanför kvalseriestrecket. Båda lagen vann sina matcher i den 39:e omgången och Mora har nu fyra poäng upp till trean Växjö.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela