Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyförvärvet nöjd med debuten

Bildbyrån

Sport | 30/01/2010 13:48

Fyra poäng i första matchen. Jussi Pesonen levde upp till ryktet om att vara en producerande spelare när han i går debuterade för Leksand i hemmamötet med Sundsvall.

Den 30-årige finländaren, som låg fyra i finska poängligan när han lämnade Ilves i veckan, hittade omedelbart fin kemi med de nya kedjekamraterna Peter Nordström och Tony Virta. Trion svarade för tio poäng.

– Vi pratade direkt om våra roller, det var egentligen ingenting konstigt, utan mer om att bekanta sig med Tony och "Norda". Det fungerade bra, vi fick till det, säger Jussi Pesonen till Dalarnas Tidningar.

– Jag kände mig hemma direkt.

Finländarens kontrakt med Leksand gäller inte bara säsongen ut. Han blir kvar i klubben även nästa säsong.

– Den finska ligan känner jag till nu, jag är redo för något nytt. Därför kändes Leksand perfekt efter som laget satsar uppåt.

Leksands elitansvarige Patric Kjellberg säger till dt.se att det inte är uteslutet att klubben gör fler värvningar innan transferfönstret stänger vid midnatt mot måndag. Men han konstaterar samtidigt:

– Vi har ett välbalanserat lag nu.

Bortsett från Jussi Pesonen debuterade även den kanadensiske målvakten Tom Lawson mellan Leksands stolpar. Han stoppade 28 av 31 skott i debuten.

Hockeysverige.se