Stockholm

Gjorde bort sig - sen avgjorde han matchen

 Kim Karlssons försök att hoppa ut på isen med skydden på skridskorna fungerade inget vidare.
Kim Karlssons försök att hoppa ut på isen med skydden på skridskorna fungerade inget vidare. Foto: Bildbyrån

Almtunas Kim Karlsson avgjorde det viktiga mötet med Mora. Men det mest minnesvärda ögonblicket kom när han skulle kliva ut på isen i sitt första byte i den tredje perioden. - Jag hade skydden på mig när jag kom ut från omklädningsrummet. Det bjuder jag på, log norrbottningen efter 2-1-segern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mötet mellan defensivt täta Almtuna och Mora var sannerligen ingen underhållningsmässig solskenshistoria. Men matchen bjöd i alla fall på ett stort gapflabb.

När Almtunas Kim Karlsson skulle hoppa ut på isen i sitt första byte i den tredje perioden hade han fortfarande skydden kvar på skridskor. Förvånat halkade han omkull och fick till publikens stora förtjusning kräla tillbaka till båset. Där kunde han inte låta bli att skratta åt den dråpliga incidenten.

- Det bjuder jag på, sade han till Viasat Hockey efter matchen.

Kanske var det enklare att tackla den lite pinsamma händelsen som matchhjälte. Kim Karlsson, som värvades från det norska konkursboet Comet i oktober, hade gjort 2-1-målet i den andra perioden. Det visade sig bli segermålet eftersom matchen inte bjöd på fler mål.

- Jag trodde kanske att vi skulle göra några mål till. Nu blev det lite tillknäppt, men så är det ju i streckmatcher, säger 20-åringen som är skolad i Luleås juniorlag.

Moras målskytt Jens Jakobs konstaterade att Almtuna var ett svårspelat lag i Gränbyhallen.

- De är riktigt tajta. Vi behöver få ned fler puckar på djupet och sätta press på dem. Nu blev för många stillastående och avvaktande på blålinjen, tyckte han.

Mora har förlorat fyra raka matcher och fått se sig passerat av både Malmö och Almtuna.

- Vi hade fem raka förluster tidigare under säsongen. Då vann vi tio raka efter det, säger Jens Jakobs som hoppas på ett trendbrott mot Leksand på fredag.

- Det skulle vara ett ganska bra tillfälle.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.