Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksands nya chockförlust

Bildbyrån

Sport | 12/02/2010 22:38

För två veckor sedan förlorade man chockartat borta mot Troja. I kväll var det Björklövens tur att knäppa Leksand på näsan.

24 poäng kvar att spela om och bara nio poäng tillgodo ner till kvalseriestrecket. Då valde Leksand att börja sälja kvalseriepaket i förskott.

Och firade med att redan samma dag chockförlora hemma mot ännu ett bottenlag. Det var för två veckor sedan man föll mot Troja. Idag var det Björklöven som knäppte masarna på näsan och vann med 3-1 och tog viktiga poäng i botten.

Tero Koponen låg bakom segern genom att spela fram Christopher Thörn till 2-1 i slutet av andra perioden och därefter slå in 3-1 i tom kasse i slutminuten och gjorde Löven till tredje lag att smiska Leksand på bortais under säsongen.

Björklöven såg därmed också till att ordna ett åtta poängs avstånd ner till kvalseriestrecket neråt.

Viktig seger i dom regionerna blev det även för Sundsvall som slog Västerås hemma med 5-4 och är sex poäng före nästjumbon Sundsvall.

Trojas ryck kom i andra perioden när Pär Edblom och Mattias Åkesson sköt 4-3 och 5-3 på tre minuter och avgjorde matchen.

Örebro tog chansen att knappa in på Bofors på den sista playoffplatsen när man slog Oskarshamn hemma med 4-3 efter två mål av Henrik Löwdahl med två tillhörande assist från Conny Strömberg som nu bara är tre poäng bakom Pelle Prestberg i kampen om att bli allsvensk poängkung.

Örebro är ändå tolv poäng bakom Bofors och det krävs ett mindre mirakel för att lyckas passera.

Bofors föll samtidigt i Mora med 2-3 efter förlängning, ett resultat som skickade Mora upp till att vara fem poäng från en direktplats till Kvalserien.

Mikael Simons avgjorde för Moras del efter att Linus Persson med 20 sekunder kvar kvitterat för Bofors och ordnat fram förlängningen.

Hockeysverige.se