- Foto: Bildbyrån

"Det är fördel Almtuna"

Dags för kampen om den sista platsen i kvalserien.


I kväll startar kampen om den sista platsen i kvalserien som inleds på söndag. Malmö tar sig an Almtuna på hemmais. Trots att klubbarna tillhör två vitt skilda ekonomiska skikt i allsvenska sammanhang - Malmö det övre och Almtuna ett lägre - ser skåningarna sig själva som underdogs inför bataljen.

- Det är fördel Almtuna eftersom de har två hemmamatcher, säger Malmötränaren Göran Karlström till unt.se och tillägger att han förväntar sig en hel del fysisk ishockey.

- Det kommer bli tuffa matcher och det handlar inte bara om spelkvalitet utan om motivation och fysik. Almtuna kom fyra och vi kom femma så det är logiskt att det är vi två som gör upp om det här, tabellen ljuger sällan.

Oavsett vilket lag som vinner playoff 2 tror Göran Karlström att Leksand kommer att få en tuff inledning på kvalserien då man möter endera laget på söndag.

- De kommer i alla fall få bekänna färg direkt. De har varken vunnit i Uppsala eller i Malmö den här säsongen. Så jag ser det som en mycket bra lottning för det lag som tar sig dit.

Hockeysverige.se

/
/
MIF
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!