Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avgörande match om kvalplats väntar

1 av 1

Bildbyrån

Sport | 18/03/2010 22:06

Det blir en tredje och direkt avgörande drabbning mellan Almtuna och Malmö om den sjätte och sista kvalserieplatsen.

Efter Malmös seger på hemmaplan i tisdags kom Almtuna upp bättre på sin hemmaplan och vann med 4-1 och öppnade upp för en tredje drabbning i Uppsala imorgon fredag.

Segern grundlade man i andra periodens andra halva när Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft inom fyra minuter gjorde 2-1 och 3-1.

– Sen slarvar vi till det lite grann och ger dom lite enkla mål, tycker jag. Men vi var bra med hela matchen, sade Malmötränaren Göran Karlström till Viasat Hockey.

Han tyckte inte att man spelade sämre än när man vann på hemmaplan. Utan snarare att man höll likvärdig klass, men att det var andra faktorer som avgjorde till Almtunas fördel.

– Vi kommer ut till matchen fantatiskt bra och skapar många lägen men får inte den utdelningen vi förtjänar. Vi har inte dom där marginalerna med oss som vi hade förra matchen.

Almtunakaptenen Joachim Gellestedt, 2-1-skytten och tillika segerskytten:

– Vi är alltid bra hemma, vi kör alltid. Vi kör fullt, bara att köra. Vi har alltid bra energi, vi bygger på mycket skridskoåkning och vi har liksom inget annat.

Hockeysverige.se