Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"PW är ju fan ett monster"

1 av 5

Bildbyrån

2 av 5

Bildbyrån

3 av 5

Bildbyrån

4 av 5

Bildbyrån

5 av 5

Bildbyrån

Sport | 19/03/2010 21:40

Kvalseriesextetten är komplett. Almtuna blev efter 5-2 mot Malmö i tredje playoffmatchen den sista laget att kvalificera sig för Kvalserien. – Malmö hade rätt mycket PP, men PW är ju fan ett monster i mål alltså, sade segerskytten Kim Karlsson om Fredrik Pettersson Wentzels målvaktsspel i tredje perioden.

Almtuna blir det sjätte laget i Kvalserien och laget som möter Leksand i premiärmatchen på söndag.

Laget följde upp segern igår med att slå Malmö med tämligen klara 5-2 på fredagskvällen.

Almtuna spelade ut Malmö i de två första perioderna, men hade ändå "bara" 3-1 med sig. Ett 3-1-mål som Kim Karlsson påpassligt fick in, läckert framspelad till mer eller mindre öppet mål av Calle Gustafsson.

– Deras trötta backar hängde inte alls med, sade Kim Karlsson till Viasat Hockey.

I tredje perioden kom Malmö upp bättre och fick en del utvisningar med sig och goda möjligheter att komma ikapp. Men så blev det aldrig. Almtuna satte 4-1 genom Joachim Gellerstedt och Nichlas Hardt reducerade till 2-4, men mer blev det inte för Malmös del.

– Dom har rätt mycket PP, men PW är ju fan ett monster alltså. Han tar ju allt, sade Kim Karlsson berömmande om Fredrik Pettersson Wentzels fortsatta storspel i Almtunakassen.

"Som ett SM-guld för oss"

För Almtunas del är det första gången man är i Kvalserien, och det var också ett vilt firande lag som mötte publiken efter slutsignalen och stannade kvar länge på isen för att ta emot hyllningarna och jubla efter triumfen.

– Det är som ett SM-guld för oss. Liten förening som tar sig till Kvalserien med små medel, sade kaptenen Joachim Gellerstedt och svarade också på frågan hur det är möjligt att man nått dit man är:

– Det är ingen jävel som åker och drar skridskorna efter sig, utan alla kör hela tiden.

Hockeysverige.se