Leksand förlorade mot Almtuna på bortaplan med 4-2.

2-3 hemma mot Södertälje ifjol.

0-3 borta mot Malmö 2008.

1-5 borta mot Malmö 2007.

Bättre start för Leksand i årets kvalserie? Nej då, det blev torsk för fjärde raka kvalseriepremiären för masarna när man gästade succélaget Almtuna på bortais och fick se sig besegrade med 2-4 i en match där var och vartannat mål tycktes vara tveksamt.

Både Johan Berggrens 2-1 och Calle Gustafssons 4-2 fick granskas av videodomaren innan dom godkändes.

Gustafssons mål kom med bara 2.52 kvar och stängde matchen definitivt, inte minst sedan Oliver Ekman Larsson blev utvisad halvminuten senare och inte gav Leksand en sista chans att försöka nå oavgjort.

Annars grundlade Almtuna sin seger i andra perioden när man på fyra minuter gick från 1-1 till 3-1 genom Johan Karlsson och Kim Karlsson, som båda kämpade in sina puckar bakom Joacim Eriksson.

I andra omgången ställs Leksand mot Växjö på hemmaplan. Ett Växjö som föll i en oväntat målrik tillställning hemma mot AIK med 6-5 i en svängig match där lagen byttes om att ha ledningen genom matchen.

Josh MacNevin kvitterade till 5-5 med mindre än fyra minuter kvar och såg ut att skjuta matchen till förlängning när Henrik Eriksson påpassligt framför mål fick in segerpucken med 1.14 kvar med sitt andra mål i matchen.