Pelle Prestberg frälste sitt Leksand.
Pelle Prestberg frälste sitt Leksand. - Foto: BILDBYRÅN

Prestberg frälste Leksand

Leksand vann den viktiga första hemmamatchen i Kvalserien när man gästades av Växjö. Det satt hårt åt, men två solomål av Pelle Prestberg fixade till slut segern med 4-1 och tog in Leksand på allvar i Kvalserien. - Det klart det är skönt att få göra mål och vi vinner, säger Pelle Prestberg efter två mål och en assist.

Leksand är inne i Kvalserien på allvar efter att ha registrerat sin första trepoängare när man slog Växjö i den viktiga hemmamatchen i andra rundan.

Segersiffrorna skrevs till 4-1 till slut och det var Pelle Prestberg som var den stora segerorganisatören.
Han sköt två mål och hade en assist.

Leksand fick en smakstart på matchen och hade 2-0 redan efter sju minuter. Pelle Prestberg gjorde på egen hand första målet när han snodde pucken i sarghörnet och åkte in mot mål och drog bort Erik Linder innan han föste in en backhand.

Tvåan var också Pelle Prestbergs när han drog sig igenom i ett halvt friläge och hakades upp i skottögonblicket, något som ställde Viktor Fasth i målet som släppte en blek retur ut till Tomas Kollar som sköt 2-0.

- Vi hade en smakstart fram till målet, men annars var det ganska jämnt spel, säger Leksandstränaren Leif Strömberg till Viasat Hockey.

Och så var det. Efter Leksands 2-0 var det väldigt mycket Växjö resten av första perioden och under hela andra peridoden. Men bara med resultatet att man fick in en puck (Steve Saviano).

- Vi gör egentligen en bra match, men sen fick dom tidiga mål där och sen drar vi upp oss ett par snäpp och gör en mycket bra andra period. Men det gäller ju att göra mål också, säger Janne Karlsson, Växjötränaren.

I tredje avgjorde Prestberg tidigt. Fem minuter in i perioden fick han snurra fritt i anfallszon igen och utan större motstånd från (återigen) Erik Linder fick han kliva in framför mål och hänga målet som tog musten helt ut Växjö.

- Vi blev hårt straffade idag på att vi inte riktigt är där. Det håller inte i såna här matcher, menar Janne Karlsson.

Matchvinnaren Pelle Prestberg var inte alltför pratglad om sin egen insats, utan fokuserade mer på sin roll som kapten genom att försöka ge boost till laget istället.

- Det klart det är skönt att få göra mål och vi vinner, men Jocke är kanon i mål och vi är fyra formationer som gör ett kanonjobb och ingen som sticker ut, utan det här gör vi tillsammans.

Leif Strömberg var lite mer hyllande kring Prestbergs insatser.

- När Pelle åker mycket skridskor som han gör idag så är han en fantastisk hockeyspelare. Sen har han ju sinne för mål och vet var maskorna är någonstans. Det klart det är viktigt för oss.