Jonas Almtorp firar sitt 3-2-mål mot Leksand.
Jonas Almtorp firar sitt 3-2-mål mot Leksand. - Foto: SCANPIX

SSK:s smakstart

Södertälje har fått en smakstart på Kvalserien. Tre raka segrar, mot de tre lagen som ansågs vara de tre bästa. På torsdagskvällen slog man Leksand med 3-2 efter segermål av Jonas Almtorp. - Vi är bättre över 60 minuter. Vi malde ner dom lite grann och skapar fler chanser än dom gör, sade segerskytten.

SÖDERTÄLJE. Södertälje var storfavorit i Kvalserien innan serien startade. Spelmässigt har man kanske inte uppfyllt det favoritskapet, men poängmässigt har man slagit knock på övriga lag och plockat maximala nio poäng på de tre inledande matcherna.

Man har dessutom gjort det mot de tre lagen som ansågs vara bäst rankade, efter SSK själva.

Ettan och tvåan i Allsvenskan, och tolvan från Elitserien.

Leksand slog man på torsdagen med 3-2 i en stenhård match där Jonas Almtorp avgjorde tre minuter in på tredje perioden. Almtorp frispelades av Linus Videll och satte pucken högt till vänster på Joacim Eriksson i Leksandskassen.

- Vi är bättre över 60 minuter. Vi malde ner dom lite grann och skapar fler chanser än dom gör. Vi visste att det skulle komma om vi bara körde på, sade Almtorp till Viasat Hockey.

Annars hade SSK ledningen med både 1-0 och 2-1, men fick i vardera första och andra perioden se Oliver Ekman Larsson kvittera med sena mål. Det tredje målet lyckades man aldrig kvittera.

Med två minuter kvar drog Leksand på sig ett kostsamt lagstraff efter ett felaktigt byte och förstörde där den sista chansen att nå ikapp. Det blev inte bättre när Tony Virta i frustration crosscheckade till sig en tvåa med halvminuten kvar.

- Det är jätteskönt, viktiga poäng för oss. Att få avgöra med en sån publik är helt otroligt, sade Almtorp som för en av få gånger den här säsongen fick spela hemmamatch inför över 5000 åskådare.

Angående lagen från Allsvenskan hade Almtorp bara positivt att säga efter mötena med AIK och Leksand under veckan.

- Dom är jättebra. Men det är inget nytt, det visste vi om. Vi har stor respekt för alla allsvenska lag, även om vi tror att vi kommer att vinna.

SSK har redan efter fem omgångar fem poäng till godo ner till den tredjeplatsen som är den första av de fyra som inte leder till Elitseriespel.