Måndag 18 Okt
Stockholm

Björklöven ytterst nära konkurs

Björklövens ansökan om en rekonstruktion i tingsrätten fick avslag. Klubben har skulder på 4,4 miljoner kronor.
1 av 2
Björklövens ansökan om en rekonstruktion i tingsrätten fick avslag. Klubben har skulder på 4,4 miljoner kronor. Foto: Bildbyrån
Björklöven har en tuff framtid till mötes.
2 av 2
Björklöven har en tuff framtid till mötes. Foto: Bildbyrån

Björklöven kommer allt närmare en konkurs. På tisdagen avslog tingsrätten klubbens ansökan om en rekonstruktion, skriver folkbladet.nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UMEÅ. Klubben har skulder på 4,4 miljoner kronor och tanken var att en rekonstruktion av bolaget skulle ge Umeåklubben en chans att få bukt med de röda siffrorna. Tingsrätten ansåg emellertid inte att klubbens ansökan var tillräckligt detaljerad. Framför allt saknade man en plan för vilka åtgärder som skulle vidtas för att förbättra bolagets resultat.

"Björklöven AB inte har presenterat någon realistisk plan som medför att det framstår som meningsfullt att påbörja företagsrekonstruktion", skriver tingsrätten i sin motivering.

Klubben har beslutat sig för att överklaga beslutet.

"Vi uttrycker en stor förvåning över beslutet då ansökan är gjord efter vad som är brukligt i dessa sammanhang", säger Björklövens ordförande Mattias Lundberg i ett pressmeddelande.

Björklöven slutade i år på tolfte plats i allsvenskan. Klubben har 15 säsonger bakom sig i elitserien och vann SM-guld 1987.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela