1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Målvaktsstjärnan stannar i AIK

Det har varit mycket snack kring AIK:s målvaktsstjärna Christopher Heino-Lindberg på sistone. Men i dag meddelar han att han blir kvar i klubben. ”Ja, det gör jag. Jag tror att vi går upp”, säger han.


Det har på sistone skrivits en del om pengabråk, skador och sjukdomar kring AIK:s keeper Christopher Heino-Lindberg. Han var på väg till Frölunda i januari innan AIK fick fram runt miljonen som man var skyldiga honom.

- Jag har haft mycket strul, det hade jag även i Färjestad, men den här säsongen har jag ändå spelat 38 matcher och haft bäst räddningsprocent i allsvenskan, för andra säsongen i rad. Men det mesta som står om mig är antingen att AIK är skyldig mig pengar eller att jag är skadad. DN gjorde en intervju med mig inför kvalserien och då stod det att Heino lämnar om inte AIK går upp. Det är så tråkigt, säger han till Aftonbladet.

Det har snackats om Modo eller Lukko Rauma som nästa klubbadress för 25-åringen.

– Jag har inte hört någonting från Modo, det vet jag inget om, mer än att jag har läst det i tidningen. Från Lukko har jag hört att det finns intresse, men jag vill gå upp med AIK och spela där, sedan är det alltid kul att det finns intresse.

I kväll, när AIK möter Almtuna borta, saknas Heino-Lineberg på nytt efter att ha drabbats av halsfluss men hoppas snart vara tillbaka. Just nu är det bara AIK som gäller, och han siktar på att bli kvar.

– Ja, det gör jag. Jag tror att vi går upp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!