Fredag 3 Dec
Stockholm

Leksand ändrar strategi ännu en fiaskosäsong

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nytt kvalseriefiasko för Leksand. Och nu tvingar man sig själva att tänka i andra banor för att nå Elitserien i framtiden. Satsningen på dyra och tunga värvningar kan vara ett minne blott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

- Mora, Skellefteå, Timrå och Rögle har klarat det här med en annan ekonomisk bas än vad vi har haft. Det är ju bara att erkänna. Och då vill jag påstå att då kanske inte vi har haft rätt strategi. Jag menar, även om det ekonomiska diket är större så kan vi ändå konstatera att vi har fasiken inte gjort de sämsta matcherna mot elitserielagen, säger klubbens ordförande Bertil Daniels till dt.se.

Nu är det mer troligt att klubben bygger mer på längre sikt. Med billigare trupp, inte lika kraftig ambition att "i år SKA vi gå upp" och en långsiktig satsning på klubbens starka juniorer, som nyligen blev svenska J20-mästare.

Klubben har jobbat strategiskt i rekryteringen av ungdomsspelare de senaste åren med Stefan Bergkvist i spetsen och plockat åt sig flera av landets hetare spelare till klubbens hockeygymnasium.
Något som borde kunna ge resultat inom ett par år på allvar.

Ett steg i den riktningen kan vara att man låter gamle storspelaren Niklas Eriksson, tränare för J20-laget, ta över som ny tränare. Leif Strömberg har kontrakt även över nästa säsong, men det kan brytas av båda parter.

- Jag har inte fått någon förfrågan. Vi har pratat löst om en fortsättning i J20. Skulle jag få frågan så behöver jag veta vad föreningen vill. Det är mycket som ska stämma innan man hoppar på någonting nytt, säger Niklas Eriksson själv.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela