- Foto: Bildbyrån

Malmö ratar Göran Karlström

Göran Karlström får inte fortsatt förtroende som huvudtränare för Malmö. På fredagen meddelade klubben att Robert Olsson och den forne trotjänaren Marcus Magnertoft tar över laget.- Vi har satt andra mål och för dem behöver vi en annan typ av ledning, säger sportchefen Peo Larsson.


MALMÖ. Göran Karlström och Robert Olsson tog över Malmö när Bobo Simensen fick sparken under den kaotiska säsongen 2008/09. Tillsammans förde tränarparet laget till playoff den här säsongen, ett playoff där man fick se sig utslaget med 1-2 i matcher av Almtuna.

Inför nästa säsong siktar Malmö högre. Då anses inte Göran Karlström vara rätt man för att leda laget längre. Han får lämna tränarposten för A-laget, men kommer att bli kvar på en annan position i klubben. Robert Olsson blir däremot kvar.

"Vi tror att det kommer att ske under Robert Olssons ledning. Hans ledarstil och lyhördhet i kombination med öppenhet för nytänkande kommer att ta laget ytterligare ett steg i utvecklingen", skriver sportchefen Peo Larsson i ett pressutskick.

"Karlström kan bli scout"

"Efter säsongsavslutningen har vi ägnat oss åt utvärdering, analys och självrannsakan, men framför allt arbetat med att lägga grunden för kommande säsongs framgångar. Göran Karlström och Robert Olsson överträffade målen förra säsongen, men nu har vi satt andra mål och för dem behöver vi en annan typ av ledning."

Tar Karlströms plats i båset gör trotjänaren Marcus Magnertoft, som närmast kommer från klubbens J18-verksamhet.

"Mackan har stor erfarenhet av spel på toppnivå och är en person som alla i laget respekterar. Vi kommer tillsammans med laget och övriga staben arbeta med att bygga ett eget spel där alla är trygga i sina roller. Det kommer att ta oss långt nästa år", säger Robert Olsson om sin nya tränarkollega, som har gjort 479 elitseriematcher för Malmö.

Vad Göran Karlström ska få för position i Malmö är ännu inte klart. Peo Larsson skriver att det eventuellt kan bli aktuellt att han tar Magnertofts plats i J18-laget eller att han får jobba som scout.

Hockeysverige.se

/
MIF
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.