- Foto: Bildbyrån

Strömberg kan ta över Rögle

Det blev ingen fortsättning för Leif Strömberg i Leksand. Nästa säsong kan han i stället coacha mot sin forna klubb i allsvenskan. Till bloggen GrönvitaSumo säger Strömberg att "kontakter är tagna" med Rögle. – Det hade varit oerhört spännande, säger han om möjligheterna att flytta till Ängelholm.


Rögle jagar ny tränare efter degraderingen till allsvenskan. En av dem som har tillfrågats om han vill ersätta Pelle Svensson och Björn Hellkvist i båset är Leif Strömberg, som nyligen fick lämna Leksand.

Till gronvitasumo.blogg.se säger den tidigare Färjestads- och Södertäljetränaren att han är mycket intresserad av att ta över Rögle.

– Mellan varven känns det som att jag varit i Ängelholm 800 gånger och man känner direkt att man har en sorts hatkärleks-relation där nere. Jag ska ärligt tala om för dig att jag känner mig otroligt välkommen varje gång jag kommer ner. Både Roger Hansson (sportchef) och Arne Henriksson (arenachef) är oerhört schysst grabbar, säger Strömberg till bloggen.

– Jag kan säga att rent sportmannamässigt så är Rögle bland dom bästa i Sverige. Man är alltid oerhört välkommen och så fort matchen är slut är man lika bra vänner även om matchen skulle varit turbulent.

Vill gärna jobba med Kenny

Leif Strömberg bekräftar att Rögle har anmält sitt intresse för hans tjänster.

– Kontakter är tagna och "Svesse" (agenten Gunnar Svensson) har haft kontakt. Det hade varit oerhört spännande.

Lokaltidningen Helsingborgs Dagblad har tidigare skrivit att Rögle vill knyta Kenny Jönsson till tränarstaben. Leif Strömberg skulle se det som en ära att få jobba med den tidigare storbacken.

– Ärligt talat så skrev jag ett mail till Gunnar (Svensson) så sent som i morse att jag känner ju Jörgen Jönsson men har inte mer än hälsat på Kenny. Att få jobba och lära mig saker av en sådan som Kenny skrev jag att det vore det optimala.

Roger Hansson har tidigare sagt att han hoppas kunna presentera något namn i den nya tränarstaben under nästa vecka.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!