Kenny Jönsson blir ny tränare i Rögle.
1 av 3
Kenny Jönsson blir ny tränare i Rögle. - Foto: Scanpix
Tillsammans med Björn Hellkvist.
2 av 3
Tillsammans med Björn Hellkvist. - Foto: Bildbyrån
Och den nuvarande sportchefen Roger Hansson.
3 av 3
Och den nuvarande sportchefen Roger Hansson. - Foto: Bildbyrån

Kenny Jönsson blir tränare i Rögle

Kenny Jönsson, Björn Hellkvist och Roger Hansson blir Rögles nya tränartrojka.


ÄNGELHOLM. Det blir inte Leif Strömberg som tränar Rögle i vinter. På måndagen presenterades Kenny Jönsson, Björn Hellkvist och sportchefen Roger Hansson som nya tränare.

- Tränarjobbet har alltid funnits med i tanken, säger Kenny Jönsson.

Den före detta storbacken Kenny Jönsson gör alltså re-entré i Rögle. Efter att ha avslutat karriären förra sommaren hoppade 35-åringen in och agerade bollplank till tränarduon Gunnar Persson och Tommy Sjödin när det gick tungt för Ängelholmslaget i vintras.

Nu får han en betydligt mer distinkt roll i organisationen. På måndagen presenterades han som ny tränare tillsammans med sportchefen Roger Hansson och Björn Hellkvist, som hoppade in tillsammans med Pelle Svensson när Persson och Sjödin fick sparken i upptakten av kvalserien.

– Tränarjobbet har alltid funnits med i tanken. Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten tillsammans med Björn och Roger. Vi tre har många gemensamma idéer om hur vi ska spela, sade Kenny Jönsson på måndagens presskonferens enligt Helsingborgs Dagblad.

Tanken är att Hellkvist får ett övergripande ansvar över coachningen medan Jönsson sköter backarna och Hansson lagets forwards.

- Det gäller att Roger och Kenny får det spelrum som krävs för att de ska kunna delge spelarna sina kunskaper. Och det utrymmet kommer jag att ge dem, säger Björn Hellkvist.

Roger Hansson är tillsvidareanställd som sportchef, men det är oklart om han blir kvar i den rollen.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Experten om Tomasson: "Prestigen måste han släppa"

Svenska sprintsuccén – vann överlägset

Sveriges damer fortsätter att totaldominera i sprint. Jonna Sundling och Linn Svahn – som aldrig hade tävlat tillsammans i sprintstafett förut – var storfavoriter på förhand och infriade alla förväntningar.

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

1 timme sedan
Nu är det dags för hundrade upplagan av Vasaloppet. Vilka är favoriter? Hur märks det för åkarna att det är ett jubileumslopp? Här kommer en guide som hjälper dig att följa årets lopp.

Svenska succén: Kramer och Larsson till VM-semi

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramer och sprintern Henrik Larsson slog båda till med årsbästa i försöken. Men medan Kramer kan dra sig tillbaka för dagen väntar en hektisk kväll för Larsson. Jag är sjukt taggad. Jag brukar bli bättre och bättre ju fler lopp jag springer på ett mästerskap, säger Larsson.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

2 timmar sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

2 timmar sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.