Kenny Jönsson blir ny tränare i Rögle.
1 av 3
Kenny Jönsson blir ny tränare i Rögle. - Foto: Scanpix
Tillsammans med Björn Hellkvist.
2 av 3
Tillsammans med Björn Hellkvist. - Foto: Bildbyrån
Och den nuvarande sportchefen Roger Hansson.
3 av 3
Och den nuvarande sportchefen Roger Hansson. - Foto: Bildbyrån

Kenny Jönsson blir tränare i Rögle

Kenny Jönsson, Björn Hellkvist och Roger Hansson blir Rögles nya tränartrojka.


ÄNGELHOLM. Det blir inte Leif Strömberg som tränar Rögle i vinter. På måndagen presenterades Kenny Jönsson, Björn Hellkvist och sportchefen Roger Hansson som nya tränare.

- Tränarjobbet har alltid funnits med i tanken, säger Kenny Jönsson.

Den före detta storbacken Kenny Jönsson gör alltså re-entré i Rögle. Efter att ha avslutat karriären förra sommaren hoppade 35-åringen in och agerade bollplank till tränarduon Gunnar Persson och Tommy Sjödin när det gick tungt för Ängelholmslaget i vintras.

Nu får han en betydligt mer distinkt roll i organisationen. På måndagen presenterades han som ny tränare tillsammans med sportchefen Roger Hansson och Björn Hellkvist, som hoppade in tillsammans med Pelle Svensson när Persson och Sjödin fick sparken i upptakten av kvalserien.

– Tränarjobbet har alltid funnits med i tanken. Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten tillsammans med Björn och Roger. Vi tre har många gemensamma idéer om hur vi ska spela, sade Kenny Jönsson på måndagens presskonferens enligt Helsingborgs Dagblad.

Tanken är att Hellkvist får ett övergripande ansvar över coachningen medan Jönsson sköter backarna och Hansson lagets forwards.

- Det gäller att Roger och Kenny får det spelrum som krävs för att de ska kunna delge spelarna sina kunskaper. Och det utrymmet kommer jag att ge dem, säger Björn Hellkvist.

Roger Hansson är tillsvidareanställd som sportchef, men det är oklart om han blir kvar i den rollen.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.